Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Abel Pujol

Abel Pujol

Estudiant de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, sempre cercant la resposta. Estudiant d'Administració i Direcció d'Empresa, sempre de rebaixes. Però, per sobre de tot, verge, verge extra!

Opinió

Lleida tremola

Enmig d'un paisatge sec i abrupte, dibuixat mitjançant la rectitud de la pedra tallada i la corba gairebé impossible de l’olivera antiga, hi trobem situat el municipi de Torrebesses, un dels pobles més encantadors del Segrià; un territori usurpat fa molts anys a les pobres Garrigues. Durant l'any la gent que hi viu és, per norma, alegre i acollidora i roman fidel a les bones tradicions. Però durant un cap de setmana transformen la seva llar en un plató terrorífic, pretenent que un calfred amargant recorri l'espina dorsal dels seus hostes. El passatge del terror, l'anomenen, i tindrà lloc el pròxim dissabte 22 d'octubre.

L'anterior cap de setmana, en el mateix poble i emmarcat en el primer festival literari de terror Torrebesses Tremola, quatre escriptors van decidir tancar-se durant una nit en el reformat castell que corona el poble per tal d'escriure-hi un relat esparverat. Emili Bayo, David Marín, Empar Fernández i Jordi de Manuel van emular Mary Shelley i companyia i van provar d'endinsar-se en l'esfera més tenebrosa per tal de rescatar-hi un text que li fes justícia. Ignoro sobre què han escrit i quin personatge és el protagonista dels seus textos, però resultaria comprensible que donat que l'indret és ben a prop de Lleida la seva engabiada inspiració s'hagi vist influenciada per pallassos o fantasmes que amb nocturnitat i traïdoria aixequen l'ombra de la intriga sobre la nostra ciutat.

L'últim cop que vam sentir Lleida (o millor dit, Lérida) en el menú dels noticiaris espanyols ens trobàvem en estat d'excepció per culpa d'un boig que anava apunyalant persones pel carrer. Ara, el responsable de l'èxit ha estat un pallasso que es dedicava a fotografiar-se davant dels monuments emblemàtics de la ciutat enviant missatges enigmàtics cap als ciutadans lleidatans. També hem de recordar que ja fa dies que ronda un fantasma que es dedica a despenjar les banderes estrellades dels edificis públics i ben aviat la boira cobrirà Lleida, dotant-la d'una esfera perfecta per certes elucubracions macabres.

No sé què espera l'Ajuntament de Lleida a seguir l'exemple de Torrebesses. Una Paeria sempre tan avesada a la promoció turística de la ciutat no pot deixar escapar una situació com en la que ens trobem. Això sí, a banda d'apunyaladors folls, pallassos ridículs i fantasmes empipats, en el passatge del terror made in Lleida s'hi haurien d'encabir assassins masclistes, cobradors de l'IBI, facilitadors de llicències municipals i comptadors de manifestants; també hi podria aparèixer el contracte de concessió dels radars i, a la vora, el dels autobusos. Segur que així triomfarem, l'esdeveniment serà un èxit terrorífic i podrem dir orgullosos, i amb raó, que Lleida fa por, que Lleida tremola.

Comentaris

  • Sinto_petit 25165 Juncosa de les Garrigues Respon

    Bon dia:

    Avui poca cosa a dir. M'ha agradat que facis ressò de "Les Garrigues Històriques", que encara que se'n van voler anar al Segrià, ja que els van deixar escollir, segons diuen, mai deixaran de formar part d'aquestes terres de suor i esforç.

    Pel que fa als pallassos i la Paeria, no sé jo que dir-te si tots ho són o no. En tot cas et deixo dos dites populars que a lo millor li van bé a algú per a aclarir-se.

    "No ho són tots el q... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Vacaciones Santillana

Publicitat
Publicitat