Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Xesc Vidal

Xesc Vidal

Mallorca, 1981. Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Professor en comunicació. Coordinador de màrqueting. Això és el que tenc, i el que faig, però no el que sóc, o el que vull ser. D'il·lusions es viu i la meva és escriure i si hi hagués molta sort, viure d'escriure. Utopia? Poder sí, però en el camí per aconseguir els objectius personals hi ha la gràcia de la vida.

Opinió

Merda per Catalunya

Amb aquest títol molts pensaran que aquest article va de política. Doncs no, aquest article va de societat, de convivència, de respecte i, sobretot, de salut humana i mediambiental. Això sí, la política, aquí, podria fer moltes coses, però no les fa. Més que la política, els polítics que manen podrien fer alguna cosa, però ara estan engrassats a explicar tota la merda que arriba des de fora i no miren d’escombrar la merda que tenen a dins. Els polítics sempre han sabut jugar molt bé a aquest joc. Sempre que enfoquis enfora, la gent no mirarà a prop. 


Però avui m’agradaria xerrar de la merda que hi ha aquí, a Catalunya, merda de porcs engarjolats i de gallines engabiades. Molta merda, sens dubte, ja que tants porcs i tantes gallines expulsen molta merda i aquesta merda, el proper cap de setmana, serà l’eix sobre el qual girarà la 1a Fira de les Merdes de Catalunya, la FEMSCAT 2016.

Els Culs de Catalunya presenten aquest cap de setmana a la Figuerosa de Tàrrega la 1a Fira de les Merdes de Catalunya, on duran a terme vàries activitats per donar a conèixer la gran problemàtica que hi ha des de fa anys amb els residus dels animals de granges industrials, tant de purins com de gallinassa.

Amb aquesta Fira és vol posar de manifest el gran problema que aquest tipus d’excrements abocats als camps representen tant per al medi ambient com per a la salut de les persones. Comprovat està pel col·lectiu científic l’afecte perjudicial per al sistema respiratori dels vapors dels purins i, també, més que comprovat està l’impacte que suposa per als aqüífers aquests mateixos residus abocats a la terra i que es filtren a l’aigua, contaminant-la per complet.

Molts polítics, de nou, simplement miren enfora per si de cas els esquitxos de merda els feren els pantalons ben planxats. Ara només hi ha un tema sobre la taula, la resta sembla no importar gaire, encara que Catalunya s’ompli de merda, encara que molts catalans, propers a aquests abocadors de merda, sofreixin problemes respiratoris, encara que es contamini l’aigua, encara que es maltractin milers d’animals a granges que em recorden als camps de concentració nazis. Si es vol construir un país millor, polítics, per què no comenceu per arreglar i escombrar la merda que teniu a casa? Polítics, en vers de moure banderetes dient que impulseu els drets dels catalans, per què no actueu d’una vegada per totes amb coses que sí tenen una repercussió immediata i propera?

Sí, sé que poder no té res a veure una cosa amb l’altra, que són temes paral·lels, però estic cansat de manifestso polítics, d'odes a les llibertats, de discursos grandiloqüents, de mostres de suport a la ciutadania però, en realitat, d’accions, el que es diu accions reals per als ciutadans que pateixen problemes directes com la contaminació de l’entorn a causa dels purins o a la gallinassa, entre d’altres problemes, poca cosa veig que facin. Polítics, si us plau, deixeu de fer comèdia, deixeu de discursets i d’encalentir la vostra apreciada cadira i arromangueu-vos la camisa, tireu la corbata i poseu-vos a treballar d’una vegada per totes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Amb un llibre mai no estarà sol

Publicitat
Publicitat