Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Gerard Martínez

Gerard Martínez

Director de SE7ACCENTS.

Opinió

Rebels sense causa

Si jo hagués entregat la meva vida a la causa, tal com han fet ells, n'estic convençut que l'empipada de l'aquí present esdevindria monumental, tant que arrasaria el Parlament de Catalunya i les seus d'ERC i Junts per Catalunya amb la mateixa virulència. Sobretot perquè la causa no ha obtingut cap efecte, al mateix temps que ha perdut molts afectes, un joc de paraules que fa més pena que gràcia. La mateixa pena que fa veure unes bones persones podrint-se a la presó per una causa sense efecte ni afectes.

Ahir, Onze de Setembre, recordàvem els Jordis, l'Oriol, la Carme, el Josep, el Raül, el Joaquim i la Dolors amb crits i consignes en clau catalanista i antiespanyolista. Tampoc no ens oblidàvem dels qui romanen lliures sense llibertat, encapçalats pel president Puigdemont. Elles i ells ens han entregat les seves vides, almenys una part important, més important, per exemple, que la part del pastís que miren de repartir-se a cops d'escombra republicans i exconvergents. Un pastís que no és un pastís, sinó un país, un país que, a pesar del que pregonen alguns, no es divideix en dues parts, sinó en moltes més. I és que hi ha la part dels no independentistes, unida per la seva negativa a la independència, i hi hauria d'haver la part dels independentistes, desunida per la seva negativa a la dependència d'uns i altres. Perquè el fet que uns vulguin ser independents independentment dels altres que també volen ser independents, i a l'inversa, ens defineix com una colla de gamarusos egoistes.

No dubto que tots ells, tant presos com refugiats, ho haurien pogut fer millor, però sí que dubto que els seus respectius partits polítics ho poguessin fer pitjor. ERC, JxCat i, en menor mesura, la CUP han convertit, d'una banda, les sigles de l'1 d'Octubre (1-O) en el resultat d'un encontre futbolístic disputat fora de casa i, de l'altra, els Jordis, l'Oriol, la Carme, el Josep, el Raül, el Joaquim i la Dolors en rebels sense causa. La rebel·lia la determinarà el Tribunal Suprem, de la mateixa manera que feia amb la causa, malgrat que nosaltres l'haguem deixat sense efecte. Sense efecte ni afectes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat