Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Josep Martínez

Josep Martínez

Pare del Gerard Martínez, director de SE7ACCENTS. Els testos s'assemblen a les olles...

Opinió

Objectiu aconseguit

Gràcies a mitjans de comunicació com 7accents i a la plataforma Mugrons Lliures s'ha aconseguit en algunes ciutats de Catalunya que les dones puguin fer topless a les piscines municipals.

Barcelona va ser-ne pionera; el mes d'agost passat es va retirar qualsevol regulació que prohibís anar amb el tors nu a les piscines municipals. I encara que sembli estrany, Lleida va ser la següent; fa unes setmanes la Paeria va decidir retirar el veto discriminatori a aquesta pràctica i va redactar una normativa que permetés a les dones banyar-se sense la part superior del biquini. D'altra banda, a Girona només es pot fer topless per prendre el sol a les zones de descans, és a dir, a la gespa, mentre que Tarragona és l'única capital catalana que es resisteix, de moment, a modificar la normativa municipal.

Ja era hora que a les piscines no es discrimessin les dones per la seva indumentària. En un dels meus articles anteriors ja manifestava que imposar normes de vestimenta suposava una restricció i una discriminació per motius de gènere i limitava la llibertat d'expressió. A més, no hi ha cap normativa que, per raons d'higiene o de seguretat, prohibeixi a les dones nedar o prendre el sol amb el tors nu, ja que en cap cas es fa referència a la indumentària del bany.

A veure si d'una vegada per totes els consistoris catalans faciliten i eliminen el veto sexista i masclista en espais públics. Un altre triomf de 7accents!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat