Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Maria Fauria

Maria Fauria

Almacelles, 1977. Economista. Aprenent i gaudint de la vida mentre dirigeixo amb il·lusió FAURIA ASSESSORS FISCALS. I, alhora, encantada de posar el meu granet de sorra al millor mitjà de comunicació de Lleida.

Opinió

Perduts

Qui digui que algun cop a la vida no s’ha trobat perdut us enganya. Perdre’s és tan natural com viure, respirar o estimar. Aquella sensació de no saber cap on anar, si dreta o esquerra, si amunt o avall, si amb tu o sense tu.

Perduts estan els nostres polítics en aquesta setmana d’investidura. Sánchez no vol tòrcer el braç amb Catalunya, i Catalunya sembla que tingui el braç torçat des de fa dies. Ni una sola menció per part del president en funcions a la nostra terra en la primera sessió del debat, com si no existís, com si no hi hagués excepcionalitat. Així, seguim en la negació del problema, i neguem a la política la seva raó de ser. Cansats que no ens deixin ser i esgotats de camins que no porten enlloc. 

ERC navega entre un “no” rotund i la intenció de participar en la coronació d’un president que no ha fet ni un gest per fer política amb el tema català. Afavorir algú que obvia un tema tan substancial no es mereix el càrrec. Però, qui el mereix? 

El problema que veig, més enllà de demà, és que a Espanya no hi ha cap líder prou valent com per defensar la vulneració clara dels drets civils que estem patint els catalans. No amb la força i contundència que necessitem. Que això fa temps que no va d’Independència... Caldria, però, algú prou intrèpid com per explicar a la “España, una, grande y libre” que els problemes polítics cal gestionar-los, no negar-los. I, en cas contrari, tots hi perdem. Tots. 

El que més s’hi apropa seria el líder d’Unidas Podemos però, sincerament, no és prou fort al Congrés. Ni a Europa. Ni enlloc.

Per tant, no etzibar un gran “no” en la segona votació em semblaria una trista estratègia per fer-li confiança a qui, òbviament, no me la mereix. Perquè en Pedro no plantejarà cap solució política al conflicte que, a la fi, és el que ens cal. Per molt que tingui Pablo (Iglesias) al costat.

Segurament necessitem avançar, però així, NO.

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat