Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Anna Costa

Anna Costa

Emprenedora a Cromm perruqueria. Capturo moments a @annacos74 i crec en els els valors de @slowshoplleida. M'agrada crear imatge, la política, escriure i llegir, i no tot  a part iguals. I per aquí un tast del que penso, sento i observo.

Opinió

'Suada amarada'

Li queia la suor a volta i volta i li semblava que allò no acabaria mai, era estiu. El terra cremava i la marinada es feia esperar. El sol es ponia allà on els ulls no arriben i queia el vespre. Calor i més calor. Treia el cap abans que el cos per la porta i el davantal li feia nosa. No recordava perquè no se'l treia al sortir de la cuina. En el fons li era pràctic i guardava de tot a les seves butxaques.

La neta més menuda ruixava els carrers, venia de Barcelona i estava encantada que tothom la veies, per un dies seria de la vila. Li deien si era la petita dels cosins i ella deia que sí, i se sentia important tot fent cercles d’aigua amb la manguera. Llavors la padrina treia la petita cadira davant de la portalada i s’asseia tot convidant les veïnes a acompanyar-la. La rotllana es va fer gran i la marinada va arribar. Volaven les paraules, les converses, les vivències d'una generació que va viure la guerra. La padrina venia de pagès i va marxar a fer les Barcelones amb la família. Ara ja més que jubilada després d'una vida dedicada als fills i als nets gaudia de llargues temporades a Ponent. "Això es casa", deia al posar un peu al pla. I quan venien els dies sense llum tornava a la ciutat.

Les arrels no marxen mai, vaig aprendre d'ella. Tenir-ne de llocs molt diferents, de ciutats i pobles diferents, és un petit tresor i la millor de les herències. I quan arriba el temps d'estiu sempre recordo el seu nas camús dient: "Ai, xiqueta, estic suada amarada: marxem al pla uns dies que la marinada ens refarà!".

Us desitjo que gaudiu de l'estiu, veniu d’on veniu i aneu on aneu. A voltes la suor de les altes temperatures sempre hi serà, però triar amb qui i on la compartiu és com aquell petit tresor de saber d’on venim.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat