Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Josep Martínez

Josep Martínez

Pare del Gerard Martínez, director de SE7ACCENTS. Els testos s'assemblen a les olles...

Opinió

Topless

"Perdoni, però s'hauria de tapar. En aquesta piscina està prohibit fer topless per respecte a la resta d'usuaris". Això és el que sol passar en gairebé totes les piscines públiques del país. Però per què no a les platges?


No entenc que les dones hagin de seguir unes normes sobre com comportar-se i vestir-se i sobre com han d'anar en espais públics compartits perquè, diuen, això va lligat a la seva decència. Totes aquestes normes estan fetes per un entorn masclista i, encara que sembli que són coses del passat, continuen existint en la majoria de piscines públiques o privades.

Tot plegat se sustenta en el fet que els cossos d'elles o, millor dit, un parell de pits esdevenen susceptibles de provocar desitjos irrefrenables, incomoditat i experiències negatives que poden marcar els nens de per vida. Ara resulta que els pits són irrespectuosos amb els altres... Però el problema no el tenen pas les que decideixen portar un tipus de banyador, sinó qui les mira amb determinats filtres mentals.

I és que el nu toràcic dels homes es dona per descomptat i acceptat no només en espais de bany, també en altres espais compartits com, per exemple, la pràctica del esport. En canvi, en el cas de les dones, els seus pectorals estan sempre sotmesos a debat i control públic.

Així, doncs, són uns altres els qui decideixen i regulen els seus cossos amb lleis fetes pels homes, els quals, al seu torn, tenen el poder i el dret a decidir com han de viure les dones i mostrar els seus cossos. Per què en cap institució pública o privada no s'imposen normes en la indumentària dels homes?

Entenguem d'una vegada que les dones són lliures sobre com vestir-se i no oblidem mai que el problema no són elles ni els seus cossos, sinó aquells que les miren. Més topless i menys masclisme!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat