Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Margarida Troguet

Margarida Troguet

Observadora, curiosa i epicúria. M’agraden les arts en viu. De més gran vull ser mecenes i filàntropa. 

Opinió

Fer patxoca

Diu el diccionari que fan patxoca les coses i les persones que fan goig de veure per la seva presència. Vet aquí, doncs, que Natures’19, celebrat en el marc de TragantCamp a l’Alzina de l’Aguda (La Noguera), ha esdevingut un festival que ha fet patxoca.

L’Alzina és un poble on hi viuen una quinzenada de veïns envoltats de camps d’ordi i blat, uns camps que pinten de colors les estacions i que ara, a punt d’esclatar l’estiu, llueixen el groc daurat més ufanós, i al voltant d’aquests camps hi ha les alzines de fulles perennes que floreixen a la primavera. Un paisatge que fa patxoca.
 
Natures’19 ha estat un festival de propostes artístiques en l’entorn rural, una trobada que ha buscat el diàleg entre l’art i la natura. Art a la Natura, Art i Paisatge, Land Art o Land Dance, dieu-li com vulgueu però es refereix a les formes artístiques que es treballen a la natura, amb la natura o a partir de la natura.
 
El festival va arrencar amb una conferència sobre Land Art i un taller impartit per l’artista Lluís Sabadell. En Lluís explica que som “humus”, que som natura, i com diu Andy Goldsworthy: “Sovint oblidem que som natura. La natura no és quelcom separat de nosaltres. Així doncs, quan diem que hem perdut la connexió amb la natura, vol dir que hem perdut la connexió amb nosaltres mateixos”.
 
Un recorregut per les intervencions artístiques va permetre remirar el paisatge i descobrir el diàleg que s’hi havia plantejat. Jaume Amigó, Carlota de Carvajal amb Nil Nebot i Pol Batlle, Anna Rubio, Pep Aymerich, Las Dueñas del Balón, Marta Gálvez i Xavier Masero van ser els artistes que a través de la performance en viu o de la peça instal·lada ens van reconnectar amb el paisatge tot recercant una poètica.
 
TragantCamp és un projecte de l’Olga Tragant i el Jaume Amigó, un estudi d’artista i una nau per les activitats de dansa i pràctiques corporals. Unes antigues granges de pollastres rehabilitades com a espais de creació i pràctica artística que permeten acollir i acompanyar artistes en processos de creació vinculats amb la natura, a la natura i a partir de la natura, i que un dia, el dia que es presenta Natures’19, aconsegueixen esclatar com una gla.
 
Fa molta patxoca veure i viure l’art i la natura com una sola cosa, en harmonia amb el paisatge on es presenta i en harmonia amb els veïns i veïnes del poble. L’Alzina fa patxoca perquè és, a partir de Natures’19, un poble petit de la Noguera amb un gran festival!
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat