Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Marta Oliver

Marta Oliver

Lleida,1987. Advocada, mediadora i sòcia fundadora de LARA & OLIVER ADVOCADES. Emprenedora i activament compromesa amb les causes socials. Com diu el meu grup de música preferit, "ser valent no és només qüestió de sort".

Opinió

Ètica invertida

Fa uns dies que el famós futbolista Reyes va morir per un accident de trànsit. El món mediàtic s'ha omplert de missatges d'afecte, condols, i Reyes s'ha convertit en un heroi.

Però, tenint en compte l'alt nivell de morts d'Espanya a la carretera -només l'any 2017 (últim any amb xifres definitives de la Direcció General de Trànsit) van perdre la vida 1.830 persones-, qualificar d'heroi i elogiar una persona que va morir circulant a més de 220 km/h en una carretera de 120 km/h mentre s'ataca Cañizares per qualificar la seva conducta de reprovable, em simula una ètica, si més no, invertida.

I ja, si deixem la moral i el fanatisme pel futbol de cadascun a part, convindria destacar que el que va fer Reyes es tracta de fets delictius. La conducció temerària i l'homicidi imprudent haurien de sonar-nos.

La mort de tota persona, envoltada de qualsevol circumstància, sempre, és una de les majors dosis de tristesa i dolor que ens dona la vida. Reyes tenia la seva vida, fills, dona, amics, pares... I les altres dues víctimes, també.

Però, potser perquè sé el que és una d'aquestes trucades, per a mi, Reyes, en el món dels herois, és el vilà convertit, per desgràcia, en víctima pel seu propi poder.

DEP.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat