Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Montse Bertran

Montse Bertran

Compromesa amb el treball social i el teixit associatiu lleidatà. Escriure el que penso m'ajuda a entendre la vida i compartir-ho m'ensenya a deconstruir velles creences per construir-ne de noves.

Opinió

Mortal per necessitat

Per casualitat vaig saber que l’actor Bruno Oro ens visitava a les terres de Ponent. Concretament, va venir al Teatre Foment de Juneda per presentar el que és la seva primera representació en solitari, IMMORTALS. Amb una escenografia senzilla i acompanyat per suports audiovisuals, l’actor ens convida als espectadors a reflexionar sobre la immortalitat, un desig que ens persegueix als mortals des de temps immemorials.

Què faries si t'oferissin una píndola que et permetés viure eternament? Ja ho deia en Punset -"No està demostrat que jo m'hagi de morir-, i amb la seva recent desaparició, l'obra de l'Oro encara té més sentit. La teoria d'en Punset ja ha desvelat que la mort li ha guanyat la batalla, però, a ell. Està demostrat que tu o jo morirem? Potser amb la seva mort, la teoria segueix igual de viva. Quina ganga si no haguessis de patir per morir, ni tu ni ningú de les persones que estimes. Així i tot, aquest desig de voler matar la mort no et sortiria gratuït, doncs series capaç de donar-li valor a la vida? Si saps que no has de morir no experimentaries el risc, perquè senzillament no existiria. Envelliries, i veuries envellir els fills, néts, besnéts... Quan l'amor romàntic t'impregnés tots els porus del teu cos ja no podries dir "t'estimo i t'estimaré fins que la mort ens separi", ni ho diries ni t'ho dirien; en definitiva, la vida ja no seria vida, ni tampoc passaries a "millor vida", perquè no pot morir qui no està viu.

Amb l'enginy i professionalitat que el caracteritza, en Bruno Oro es posa en la pell de múltiples personatges i, a poc a poc, t’arrossega en un mar de dubtes sobre la vida eterna. Més enllà de teories i supòsits, invertir tota una vida per arribar a burlar la mort, no sé si no és voler viure per sobre de les nostres possibilitats. Soc de les que prefereixo recordar que de vell enllà no es pot passar, que soc mortal i, així, valorar el privilegi que és veure sortir el sol cada dia.

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat