Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Vanessa Escué

Vanessa Escué

Farmacèutica propietària de la Farmàcia Escué, al barri més molón de Lleida, els Magraners. Apassionada de l'art i la creativivitat.

Opinió

Per primer cop

“Llàgrimes quan tenies 6 anys
Excursió al col·le en autocar
Pubertat i petons a l’estiu
L’alcohol barrejant-se amb la teva sang
Per primer cop
Ja no tornaran mai més.”

Així diu la lletra de Jaume Pla, del grup empordanès Mazoni, en el disc Fins que la mort ens separi (2011).

És el primer cop que escric en un diari digital lleidatà. Com totes les primeres vegades, són especials i tenen un halo de màgia.
 
Soc Vanessa Escué, llicenciada en Farmàcia per la UB i exassistent d'un estilista de moda, Alberto Murtra.  Soc lleidatana a temps parcial i m’apassiona el cine, la música, la moda, el teatre, la literatura, l’art, l'arquitectura i viatjar. A vegades toco el piano i cada setmana vaig a classes d'improvitzacions de teatre a l'Aula de Teatre de l’Escorxador. De petita somniava amb ser actriu i convertir-me en la protagonista de La princesa promesa o Els Goonies i participar en un videoclip d'Hombres G o Mecano.
 
Però ara és primavera i avui us parlaré d'al·lèrgies al pol·len.
 
El 33% de la població té algún tipus d’al·lèrgia i la meitat és al·lèrgica al pol·len, segons dades de la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEIAC). Els pol·lens són la primera causa de rinitis i la segona d’asma al nostre país. Les persones al·lèrgiques están sempre pendents de la metorologia, i més amb el calentament global del planeta. I és que el canvi climàtic modifica i altera els cicles de pol·linització, que provoquen que durin més temps i que els al·lèrgics estiguin més mesos exposats al pol·len. El tractament amb antihístaminics ha millorat en els últims anys i ha augmentat la seva eficàcia. Les vacunes contra l'al·lèrgia al pol·len també redueixen els símptomes al voltant del 75%. I els tests cutanis determinen a quines plantes és al·lèrgica una persona.
 
Les recomanacions per a les persones al·lèrgiques són:
 
1. Ventilació: ventilar la casa durant poc temps i fer-ho a primera i última hora del dia, mantenint les finestres baixades la resta del dia.
2. Protecció: utilitzar ulleres del sol i mascareta com els japonesos.
3. Activitats: evitar activitats a l'aire lliue i sortides al camp.
4. Purificadors: utilitzar purificadors d’aire, netejen l'ambient en espais tancats.
5. Medicació: no automedicar-se, consultar amb el farmacèutic o anar al metge al·lergòleg.
6. Informació: consultar els nivells de pol·len a través d'aplicacions avalades per la SEAIC o el portal www.polenes.com.

Tant de bo tinguéssim al·lèrgia a la corrupció, els atemptats, la distribució de la riquesa...

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat