Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Roger Argemí

Roger Argemí

Igualada, 1998. Cantant, compositor, estudiant de periodisme i economia. (Objectiu) i reflexiu. Obsessionat per transmetre la meva manera de veure el món a través de melodies, lletres i ara articles d’opinió. Encara podem fer un món millor.

Opinió

Que necessària és la Setmana Santa

Pujo al cotxe. Avui començo les vacances de manera oficial, i me’n vaig de concert. Obro l’ordinador i començo a escriure. Per unes hores –o almenys per uns instants– m’oblido de totes les obligacions i les preocupacions que tinc. Bé, que tinc jo i que tenim tots com a societat. Que necessària és la Setmana Santa, sempre. Més enllà de la religió, el període de vacances entre Nadal i estiu esdevé un breakmés que útil, una oportunitat de distensió i reflexió que ens va bé a tots. I sí, en uns moments com aquests, en què ens trobem en una situació de tensió constant, són essencials uns dies de desconnexió, de parar atenció als petits detalls que ens fan feliços.

Jo no sé què faria sense la música. És la meva motivació, la meva il·lusió, la meva vida. Que necessari és per mi sortir a tocar, aquests dies, relaxar-me i evadir-me del món. És curiós –i alhora absurd, es pot pensar– com en alguns moments una melodia pot canviar-te les emocions en una mil·lèssima de segon.

Que necessaris són el futbol i tots els esports, aquests dies, capaç d’unir gent de tota mena i fer-los partícips d’una mateixa lluita, més enllà de les discrepàncies ideològiques bàsiques. Que necessaris són els amics, i les discussions amb els mateixos amics, per Setmana Santa. Per molt que discrepem, per molt que estiguem un temps sense parlar-nos, per molt que ells pensin blanc i nosaltres negre. Sabem que hi ha un interès recíproc que va més enllà de les simples baralles de coherència limitada. I que necessàries són les persones, el diàleg, escoltar els altres, estimar, estant de vacances. Sabem que hi ha una lluita que va més enllà de ser negre, blanc, dona, home, canadenc o marroquí. Es tracta del respecte i l’amor, llenguatges universals, fonaments de la música, del futbol, de l’amistat i de les relacions entre persones.

Amb amor i respecte, cadascú a la seva manera, gaudeix de les vacances de Setmana Santa i s’evadeix dels problemes quotidians que ens infecten a tots. El que molts no saben és que la solució als problemes dels quals ens evadim potser és la mateixa: amor i respecte.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat