Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Ferran Grau

Ferran Grau

Periodista i escriptor.

Opinió

La mà esquerra

Com els vostres ancestres. Heu fet que la nostra mà dreta es perverteixi. La mà amb què escric. La mà amb què fem apretades de mans. La mà amb la qual ens eixuguem les llagrimes i la que empro per netejar els vidres de les ulleres. La mà amb què obrim portes i em rasco els confins de l’esquena. La mà amb què llencem petons perquè els recullin altres mans i altres galtes. La mà amb la qual acarono i m’acarono. Almenys els dretans de mà. Els que ja ho feien amb l’esquerra, això que s’han estalviat.

L’heu pervertit. Com els vostres ancestres. Heu provocat que sigui l’altra mà la que hagi pres una importància cabdal en el dia a dia o una importància estructural a la vida. Com ho van provocar els vostres ancestres. Perquè vosaltres us dediqueu a estirar el palmell de la vostra dreta com gest de legió i nosaltres ens dediquem a tancar el puny ben fort, perquè res de la vostra sola de bota passi per ell, ni tan sols l’aigua fecal que brolla de les vostres sinapsis. 

Dediquem-nos a tancar el puny ben fort –i tant li fa si ho feien o no els nostres ancestres–i i alcem el braç mig contornejat mentre abaixem lleument el mentó, gairebé respectuosament. Alcem el puny perquè res passi i que no passin. El puny de la meva mà esquerra. La nostra mà esquerra.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Els nostres orígens

Publicitat
Publicitat