Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Noèlia Díaz

Noèlia Díaz

Alcarràs 1977. Crec en les persones, això m'ha portat a ser mare, infermera i, abans, regidora. Aposto per l'amistat, de vegades perdo però quan guanyo soc la dona més rica del món.

Opinió

No tinc la regla, soc així de 'borde'

Gran frase la del meu amic Baiocchi; segons ell, els estrògens guien la meva vida. Doncs sí, com en el cas de totes les dones. Tenim la sort de comptar amb un cicle hormonal que ens aporta diferents qualitats al llarg del mes. 

Parlar de menstruació en societat encara és un tabú i un prejudici –les dones no caguen ni pixen ni es fan pets. Fins i tot, entre nosaltres mateixes sentim a dir, quan una està de mala lluna: “Deu tenir la regla”. Doncs no, no tinc la regla, soc així de borde!

Quan tenim la regla estem més sensibles, i això fa que ens afectin més les situacions diàries, però també rebem i transmetem més sentiments, més emocions. Ens repleguem en un estat de profunda reflexió en què processem tot el que succeeix al nostre voltant agafant energia per a la següent etapa, on comencem a desplegar les ales per traçar el pla que millorarà el món.

I per fi, arriben aquells dies en què som més mamíferes que mai: l’OVULACIÓ. Som enèrgiques, optimistes, ens sentim guapes, som creatives i tenim tota la força del món per dur a terme tots els projectes que hem ideat. Ha de ser així, és moment de reproduir-se, de posar els cinc sentits en relacionar-se i treure els instints més primaris de supervivència de l’espècie.

Una setmana després les hormones segueixen la seva particular muntanya russa i ens comencem a endinsar en el procés de preparar la hivernació menstrual buscant la tranquil·litat i preparant el niu per acomiadar el fill no concebut 

Per tant, ja veus, Luís, segueixo amb els meus estrogenismos i intento conèixer-los per treure el millor de mi mateixa a cada moment.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat