Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Pol Ishanda

Pol Ishanda

—Hola, em dic Pol, tinc 29 anys i sóc alcohòlic.
—Hola Pol, benvingut!
—Em sento com un dinosaure esperant el meteorit que acabarà amb la seva existència.
M'apassiona la música des que vaig aprendre a mastegar-la i la meva vida gira entorn a aquella cançó dels Stooges que deia: Now I wanna be your dog...

Opinió

Eslògans polítics

Si encara no tens clar el teu vot a hores d'ara, és probable que en aquest petit article hi trobis un refugi. Els eslògans diuen més de cada partit que no pas deu hores de matinals amb tertulians "narcòticament" exaltats. Ens acompanyeu?

VALOR SEGURO - PP
Sembla estrany que un partit polític on el seu antic president d'honor (franquista) s'oposava públicament a l'ús de preservatius, aquest cop optin per un eslògan de màrqueting de condons. Un gir de 180º potser? Res més enllà de la realitat. El partit amb més casos de corrupció coneguts fins a dia d'avui des de 1978 ens ofereix "un valor seguro" amb la brillant candidatura de Pablo Casado: guardià del conservadorisme catòlic. Una aposta pel futur, una brisa de formol.

LA ESPAÑA QUE QUIERES - PSOE
Amb un caire més poètic, probablement inspirats per la mètrica de Lorca, el segon partit de dretes i alhora el segon més corrupte, aposta per un eslògan majoritàriament perdedor. En destaquen les paraules "España" i "quieres", que es poden combinar com vulgueu i segur que ho faríeu amb més gràcia, per exemple: "Quieres que te la españa?". El seu major repte per a les properes eleccions: Joaquín Reyes, ministre d'interior. 

LA ESPAÑA VIVA - VOX
Seguint la estela de PSOE, VOX ofereix un missatge clar, curt i simplista: l'exemple perfecte d'eslògan. Si entreu a la seva web, podeu gaudir de la història de Remigio i reviure grans perles extretes del manual del bon feixista. A VOX, són uns patriotes. Els seus mítings estan plens de "gente con cojones" i es preocupen pels principals problemes de la societat: la unitat d'Espanya, Gibraltar i la caça.

UNA AL AÑO NO HACE DAÑO - CIUDADANOS
No és estrictament el seu eslògan però, en absència d'un a aquestes altures, podria fer el pes als seus votants. Des dels orígens, la formació taronja ha subsistit gràcies a la catalanofòbia casposa, l'extraradi, i la constant amenaça a la unitat d'Espanya. Pepe Rubianes deia "La unidad de España me suda la polla por delante y por detrás", i ja tenia al seu temps altres propostes concretes per als problemes de la formació. Res de nou, un cop més: feixisme, manipulació i engany, capdavanters d'un moviment "renovador".

UNIDAS PODEMOS - PODEMOS
La formació se suma a la col·lecció d'eslògans perdedors. Si d'alguna cosa no es pot enorgullir el partit és de la seva unitat i conseqüentment de la disgregació de les esquerres un cop més a Espanya. Probablement hagués funcionat millor un eslògan de l'estil "SIN MOLA MÁS": clar, concís i directe. L'esperança de les polítiques socials s'esvaeix en l'horitzó com la dignitat de Josep Borrell. Tot se'n va a la merda i seguim observant i aplaudint.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat