Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Imma González

Imma González

Lleida, 1989. Aprenent de fotografia i de producció audiovisual. Amant de Miles Kane, en somnis. Amb cor de groupie rockera dels anys setanta.

Opinió

Paul is dead

O això diuen. Les males llengües comenten que cap a l’any 66 un jove (de 27 anys, per cert) Paul McCartney va sortir enfadat dels estudis d’Abbey Road, va agafar el seu cotxe i poc després es va estampar en un aparatós accident en el qual va perdre la vida. La pressió mediàtica que The Beatles “patien” en aquell moment era tan forta que es van veure obligats (per la seva productora) a amagar aquest fet al públic. Així, doncs, William Campbell, guanyador d’un concurs de dobles de Paul McCartney suplantà la seva identitat en un tres i no res.

Les evidències, però, no van tardar en aparèixer i ésser desxifrades per milers de seguidors arreu del globus. Els de Liverpool no ho van posar gens fàcil, per això. Portades de discos amb dobles sentits, fotografies amb simbolisme a tort i a dret i fins i tot lletres que deien una cosa però que volien dir-ne una altra. Bé, les lletres dels Beatles d’ençà que van publicar Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band cada cop eren més extranyes i sense sentit, però d’aquí a intentar trobar evidències de la mort del pobre Paul...

El cas és que les proves hi són i tothom ho pot comprovar. Des de la famosa portada d’Abbey Road, en la qual cadascú dels components del grup adopta un rol en un suposat enterrament, fins a la lletra d'"I am the Walrus", tots podem perdre-hi hores intentant trobar una nova pista.

Tot i que el rumor es va desmentir el mateix dia que va sortir a la llum, l’any 67, encara dóna per parlar-ne ara. Prova d’això és el llibre que s’acaba de publicar, titulat Paul está muerto y otras leyendas urbanas del rock, que parla sobre aquesta i altres llegendes més que desmentides però també més que cregudes encara.

I és que no tenim remei, ens agrada allò macabre, encara que sigui mentida. O potser en el fons pensem que és cert… I si és cert? Haurem de preguntar-ho a William Campbell.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Vacaciones Santillana

Publicitat
Publicitat