Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Josep Martínez

Josep Martínez

Pare del Gerard Martínez, director de SE7ACCENTS. Els testos s'assemblen a les olles...

Opinió

Mòbils: sí o no?

Un alumne de batxillerat fa una fotografia a la professora durant una classe. Després la puja a Instagram i als comentaris alguns dels seus companys es riuen d'ella. La mestra se n'assabenta i tot acaba amb un càstig exemplar per als responsables.

Episodis com aquest tenen lloc tots els dies en instituts o col·legis, la qual cosa posa de manifest la necessitat d'un debat per part de la comunitat educativa sobre la necessitat de permetre o prohibir aquests dispositius durant les classes i dins dels centres. Però quan les normes no són clares la seva aplicació resulta variable i depèn de cada professor. Hem arribat a l'extrem que en lloc de comprar un llibre el llegeixen al mòbil... És molt trist!

He vist en un mitjà de comunicació que per culpa del mòbil un parell d'estudiants es van barallar durant l'esbarjo i van enviar una foto de les ferides als seus pares, els quals, al seu torn, van anar al centre a demanar explicacions abans que els professors s'haguessin assabentat de l'ocorregut. De fet, l'assetjament a través de les xarxes socials és un fenomen que alarma els pares, un problema que pot començar a l'escola, com un joc entre amics, però que pot involucrar gent adulta que aprofita la facilitat de crear perfils falsos en aquestes plataformes.

Aquests fets no passarien si els pares fóssim més conscients d'aquests problemes, però, esclar, els adolescents d'avui en dia argumenten que tots els seus companys ja tenen mòbil. D'altra banda, imagino que si els professors haguessin de renyar-los o confiscar-los el mòbil cada vegada que l'utilitzen tindrien problemes amb els pares. I és que la majoria dels joves reconeixen que fan ús del telèfon mòbil als centres.

A França han prohibit els mòbils als nens menors de 15 anys, que no poden utilitzar-los ni als descansos. Així, doncs, han de viure sense aquests dispositius mentre romanguin al recinte escolar. A Espanya, en canvi, no existeix cap normativa al respecte d'això, i ara estudien com regular-ho. Sempre som els primers en tot...

Comentaris 
Publicitat

Edi7orial

Sorigué es planta a Madrid

Publicitat
Publicitat