Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

David Farré

David Farré

Lleida, 1980. De moment només havia escrit per després poder cantar-ho. La necessitat de canvi i les ganes de conéixer-me cada cop més m'han portat fins aquí. Ma germana un cop em va dir: "Vigila, perquè no a tothom li interessa el que tu pensis".

Opinió

Lleida crítica

Sempre hem sigut aquella ciutat a l’oest de Catalunya que, pels “camacus”, només s’hi va de camí a la neu. Segur que es pensen que aquí la gent va a treballar amb esquís i que som tan campechanos com lo Cartanyà. La veritat és que no m’extranyaria gens.

El cas és que fora de les nostres fronteres ilergetes ja n’hi ha que ens infravaloren, no caldria que ho féssim també nosaltres amb la nostra petita ciutat. La llástima és que desde l’ajuntament es capfiquen a fer les coses amb un gust del tot incomprensible per mi. Evidentment, parlo de les grans iniciatives arquitectòniques que tenen des d’Urbanisme o qui sigui que pren l’última decisió en aquest àmbit. Per posar algun exemple: els “urinaris públics” emplaçats a la plaça Europa, els pops gegants a lo The War of the Worlds de Blas Infante, la col·lecció exclusiva de tòtems que tenim a Ricard Vinyes... Quina necessitat hi havia? Com la desapareguda llança d’en Mandoni sense reposició, les llums de colors de l’ajuntament al més pur estil Empire States, els arbres de l’Atleti fets amb unes bigues de ferro molt ideals davant de l’estació de l’AVE o els solars a temps indefinit que tenim al centre de Lleida i que li donen el toc berlinesc que sobretot necessita la nostra ciutat... Per cert, de Berlín ja podrien importar altres coses com el concepte de cultura lliure, però bé, aquest és un altre tema.

Tant de bo sabés el que els passa pel cap als grans pensadors que tenen la responsabilitat de perfilar la nostra estimada ciutat. El que tinc molt clar és que moltes de les decisions que prenen i que espero que no siguin fruit d’interessos varis, jo les prendria radicalment diferent i diria que, com jo, molts més lleidatans.

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat