Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Anna Martínez

Anna Martínez

Coach, experta en programació neurolingüística, llicenciada en Filologia, escriptora de dos llibres i editora i redactora de vàries revistes de moda.

Opinió

La connexió amb el nostre JO

Aquest mes, que se'n diu el mes de l'amor, per l’escenificació consumista apresa del model americà de Sant Valentí, he triat escriure sobre el paper de la dona en aquest tema tan insulsament tractat per gran part de la societat.

A les dones, malgrat els avenços que estoicament estem fent per a què això canviï, ens han adoctrinat per a què els nostres compromisos vagin enfocats cap als altres i la nostra missió de vida sigui l'autosacrifici. Tenim una profunda necessitat de tenir als altres per sobreviure i dependre d’ells per poder percebre la nostra pròpia imatge, prendre les nostres decisions, etc. Mirem cap als altres per rebre la nostra pròpia felicitat, l’autoconcepte del nostre JO i el benestar emocional. Sacrifiquem el que realment volem i necessitem per por a ser rebutjades, abandonades o confrontades.
 
Creiem que per poder guanyar o retenir l'amor d'algú hem de regalar el nostre JO.
 
A les dones ens atemoreix qualsevol mena de desconnexió amb els altres i és un sentiment aterridor. Por a no ser estimades, por a que ens deixin, por a ser considerades egoistes, i això és l'esglaó que ens manté encadenades a la nostra dependència emocional.
 
I d'aquí moltes de nosaltres em permès que la por ens paralitzés la nostra font de força natural.
Poques vegades ens aturem i reflexionem sobre la gran fortalesa i mostra de coratge que suposa situacions quotidianes com donar a llum o patir la menstruació, enamorar-nos, sofrir desamors, perdre algú estimat, demanar un augment de sou o dir-li a algú que estem col·lapsades o cansades. 
 
Seguim arrossegant la motxilla de responsabilitzar-nos d'infinitat de coses que poden ser perfectament compartides o delegades sense que el sentiment d'autoculpa o de rebuig social ens atemoreixi. Ser valentes i moure'ns per aconseguir un major coneixement del nostre autèntic ésser interior és un procés natural, que ens hem de permetre i ens ho mereixem. El risc s'assumeix per canviar i, si canviem, millor fer-ho per créixer. Però cap a on? Cap a la llibertat o cap a la por?
 
Per poder ser lliures hem d'aprendre a escoltar i acceptar les nostres debilitats per no permetre que controlin la nostra vida. Ser conscients de les nostres ombres ens posa en una situació per començar a canviar. La nostra por és una emoció inconfessada perquè els altres no pensin que som vulnerables o excessivament emocionals, i això espanta la societat, creiem que pensaran que som immadures o tontes. Reconèixer que no som superheroïnes, que no podem amb tot i que ens mereixem parar i afluixar perquè no som qui s'ha d'encarregar de tot i responsabilitzar-nos de fins i tot el que passa al nostre voltant no ens farà perdre el poder, sinó tot el contrari.
 
Viure dins d’aquesta garjola d'aparentar per no mostrar i pel que diran o pensaran ens fa ser esclaves i depenents i és com una condemna emocional que ens autoimposem fruit de la cultura, educació, creences, etc. que hem rebut o heretat, i és precisament l'autoresponsabilitat la clau per obrir i emprendre el vol cap a la llibertat, l'autonomia i la independència.
 
Comencem per aquí, per la connexió amb la nostra essència i l'acceptació i reconeixement cap a nosaltres mateixes. Validem i valorem el que som i els nostres sentiments per poder progressar en la lluita cap a la independència emocional. El nostre paper primordial no és part indestructible d'algun element adjunt. Tenir el coratge de ser qui realment som és un dret innat.
 
Trenquem hàbits i establim nous patrons, ningú no ens pot donar el sentit de la nostra existència, ni la parella, ni els fills, ni els pares… Estiguem compromeses amb nosaltres mateixes per donar-nos seguretat. Tenim més capacitat per estimar independentment, interdependentment i amb felicitat, expressant el nostre propi JO, vivint cap a la nostra autenticitat i diferència que ens fa úniques.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat