Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Noèlia Díaz

Noèlia Díaz

Alcarràs 1977. Crec en les persones, això m'ha portat a ser mare, infermera i, abans, regidora. Aposto per l'amistat, de vegades perdo però quan guanyo soc la dona més rica del món.

Opinió

Decidim amb qui viurem però no amb qui morirem

Com a infermera d’intensiu una de les tasques amb les quals m’he sentit més realitzada ha estat en l’acompanyament en els darrers moments de la vida de les persones i el confort i suport a la família quan arriba el moment.

La finalitat dels serveis hospitalaris de cures intensives és salvar la vida dels nostres pacients. S’hi posen tots els mitjans tècnics i professionals. Personal mèdic, d’infermeria, zeladors, servei de neteja... busquem la màxima recuperació amb el mínim de seqüeles i que la seva estada sigui el menys traumàtica possible. Tots hi contribuïm dins de les nostres competències deixant-nos-hi la pell dia a dia.

Quan els esforços que hem dedicat a aquesta persona no han arribat a ser tan efectius com voldríem ha arribat el moment de decidir. Aquella vida ha arribat al seu final. Doncs posem-hi el mateixos esforços per a què sigui de la forma més respectuosa i dolça possible.

Envejo aquella persona que inicia un nou camí amb la tranquil·litat que els éssers estimats han assumit la seva partença des de la tristor i la gratitud d’haver viscut una vida junts. 

Poder agafar la mà d’aquell que està en els últims moments per a què no marxi sol és un privilegi al qual pocs tenen accés. Ningú hauria de marxar sense els éssers estimats a la vora però si no els tens que sempre hi hagi una mà amiga que et conforti. 

Formar part d’aquests moments sempre  des del respecte i el silenci és una de les coses que trobo a faltar des que fa dos anys vaig fer un gir a la meva vida laboral.

Cal reconèixer la tasca dels professionals que es dediquen a aquest acompanyament perquè, com a sanitaris, ens formem per a salvar vides no per deixar-les anar. Això implica un canvi personal que no fàcil però que, sens dubte, ens fa millors professionals i persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat