Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Maria Fauria

Maria Fauria

Almacelles, 1977. Economista. Aprenent i gaudint de la vida mentre dirigeixo amb il·lusió FAURIA ASSESSORS FISCALS. I, alhora, encantada de posar el meu granet de sorra al millor mitjà de comunicació de Lleida.

Opinió

Ningú mira al mar

Són temps difícils per als drets humans. En ple segle XXI, la deshumanització d’Europa davant certes realitats fan qüestionar el desenvolupament de la nostra societat, així com la seva dignitat.

El cas de l’Open Arms ens ha ajudat a confirmar que a Espanya els papers pesen més que algunes persones. El vaixell segueix retingut al port de Barcelona des del passat 8 de gener, data en què tenia previst salpar cap al Mediterrani central. El govern de Madrid ha decidit retenir-ne la sortida a l’espera d’alguna solució institucional que permeti salvar vides amb més garanties que les actuals. 

Així, ens trobem amb una ONG disposada a arriscar, per salvar vides, i un govern que els nega aquesta voluntat. Un risc generat per països indecents que neguen auxili, als seus ports, a aquells migrants que ho han deixat tot per necessitat. O per una oportunitat, la de viure. 

Papers que manen més que les persones. Falta de permisos per atracar en llocs segurs i, en conseqüència, la necessitat de creuar el mar fins arribar a un port solidari. De debò, aquesta és l’Europa en què vivim?

Som afortunats. Molt afortunats. Haver nascut en països desenvolupats, sense guerres, sense fam, ens fa sortosos però alhora inconscients, doncs tenim una realitat a la Unió Europea que no veiem però hi és.  Mentre alguns dirigents remenen papers, milers de persones, molts nens, estan morint. S’havien llençat al mar a la recerca d’una nova vida, d’una que realment ho fos. Però Itàlia i Malta miren cap a una altra banda. I Espanya, també. 

El que és evident, però, és que ningú mira al mar. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat