Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Marta Oliver

Marta Oliver

Lleida,1987. Advocada, mediadora i sòcia fundadora de LARA & OLIVER ADVOCADES. Emprenedora i activament compromesa amb les causes socials. Com diu el meu grup de música preferit, "ser valent no és només qüestió de sort".

Opinió

Insuportable. Inesgotables

Dotze. Onze. Deu. Nou. Vuit. Set. Sis. Cinc. Quatre. Tres. Dos. Un.

Feliç any nou! Feliç 2019!

El món continua girant i, a pesar de veure cada any nou com un avanç, la història ens persegueix i la societat, perduda en l'oblit, pot ser que torni a caure en l’error de ser el seu còmplice.

En tan sols 22 dies del nou any, 9 dones han estat assassinades en mans de les seves parelles; mentrestant, els nostres governants electes debatent sobre la derogació de la Llei Integral de Violència de Gènere. La Manada al carrer i 20 investigacions en curs per violacions en grup a tot Espanya. L'expulsió dels immigrants vulnerant tot tipus de drets fonamentals a l'ordre del dia, incloses les noves propostes  sobre els Menors No acompanyats. A data d’avui, a més, amb els vaixells de salvament del Mediterrani ancorats al port per un govern d'esquerres.

La defensa dels drets humans, amb l'entrada del 2019, sembla resultar insuportable. 

Els drets humans, sí, aquells drets inherents a tots els éssers humans, sense cap distinció de nacionalitat, lloc de residència, sexe, origen nacional o ètnic, color, religió, llengua o qualsevol altra condició. Per tant, TOTS i TOTES tenim els mateixos drets humans, sense cap discriminació.

Cal recordar-ho, tot i que el 2018 hagi passat per sobre, deixant-nos plens de complexos, de pors, de rebutjos, d'odi, de la cerca de culpables i, com diu una cèlebre frase, d'homes que no van ser pervertits ni sàdics, sinó que van ser, i continuen sent, terrible i terroríficament “normals”. 

“Normals” i insuportables, que utilitzen l'odi i la societat patriarcal de còmplice com a arma d'intercanvi per a guanyar vots.

Tot i que, potser, haurien de saber que allò que resulta insuportable, et fa inesgotable.

3, 2, 1… Feliç 2020!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat