Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Noèlia Díaz

Noèlia Díaz

Alcarràs 1977. Crec en les persones, això m'ha portat a ser mare, infermera i, abans, regidora. Aposto per l'amistat, de vegades perdo però quan guanyo soc la dona més rica del món.

Opinió

Miquel Serra desobedient? No senyor!

La conspiració va allargant els seu tentacles cap als pobles on la seva gent subversiva i rebel s’aixeca sobre el poder fàctic de l’Estado español.

Fa pocs dies que un amic i company ha estat cridat a declarar acusat de DESOBEDIÈNCIA. Després de tot un any de ser seguit, investigat i escrutat han decidit que aquest senyor, el Miquel Serra, és desobedient i, per tant, s'ha d'estudiar si cal un càstig exemplar com el altres líders polítics i civils que estan a la presó o a l’exili.

Doncs no, senyors, no ha estat desobedient, si el volen cridar a declarar i acusar-lo de quelcom que ho facin d’OBEDIÈNCIA. D’obeir el mandat del poble, el desig de llibertat de la majoria de gent d’Alcarràs i de Catalunya que demanàvem poder expressar-nos de la forma més legal i més lícita que pot tenir una societat democràtica, les urnes. El poden acusar de demanar al seu poble seny, contenció, pau en un dia com l’1 d’octubre on els nervis estaven a flor de pell. Ens ho demanava mentre vèiem com pujaven pels carrers homes deshumanitzatsarmats i amb cuirasses que no tenien cap penediment d’agredir dones grans i tirar-les per terra. Va esperar l’envestida d’aquelles besties rabioses que el van colpejar, insultar i menystenir, a ell i a la resta de persones que protegien les urnes. Es pot ser més obedient?

Acusant el Miquel, ens acusen a una gran part del poble que aquell dia vam estar al Casino defensant el nostre dret a  vot. Soc conscient que no tothom pensarà com jo, n’hi haurà que estaran d’acord amb l’acusació i faran sentir la seva veu. Que aquells que fan que la por no deixi créixer la llibertat d’expressió no guanyin la partida, que no ens facin callar.

Ferms, contundents, així ens trobaran quan ens preguntin: Heu desobeït? No, mai, hem defensat els nostres ideals, hem defensat la llibertat. 

Ara, el nostre poble necessita fermesa i aferrar-nos dels braços com ara fa un any perquè el Miquel Serra senti la nostra força com ell ens la va transmetre a nosaltres. Perquè l’1-O no van passar i ara tampoc passaran.

Comentaris

  • Ens agradaria viure en un món on, per ser honest i coherent, no calgués desobeïr ni dimitir a cada pas. El Miquel ha triat ser honest en un món corromput des de les arrels. Això té un preu que t'obliguen a pagar. També té el reconeixement de les persones honrades. Això no té preu però ens justifica com a éssers humans.

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat