Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Montse Bertran

Montse Bertran

Compromesa amb el treball social i el teixit associatiu lleidatà. Escriure el que penso m'ajuda a entendre la vida i compartir-ho m'ensenya a deconstruir velles creences per construir-ne de noves.

Opinió

Quid pro quo

Solia pensar que només hi ha una manera d'exercir el poder dels canvis: situar-se al rovell de l'ou, allí on es talla el bacallà fins que l'experiència i la realitat viscudes, que gairebé sempre superen la ficció, m'han ensenyat que el rovell pot estar podrit i el bacallà es pot tallar de moltes maneres, sempre a gust del consumidor.

El meu reconeixement i admiració a totes aquelles persones que fan poc soroll i molta feina. A elles és on vull posar l'accent, apoderar-les, fer visible la seva tasca amb l'únic objectiu de potenciar capacitats perquè d'egos sobrealimentats ja n'anem sobrats. Persones al servei de persones, que acompanyen amb l'empatia i voluntat de créixer conjuntament. Aquestes persones són les imprescindibles, les que convé tenir de prop i poder-hi compartir espais, temps, somriures, inquietuds... Persones anònimes que fugen del reconeixement públic perquè ja se senten reconeguts en els petits grans detalls del dia a dia.

La meva retirada, conscient i a consciència, d'una vida pública i notòria, m’ha obert els ulls i discernir entre qui està més orientat en l'art d'aparentar, a alimentar el clientelisme i les cadenes de favors interminables, i qui lluita i s’implica pensant en el bé comú. He après a connectar amb què i per què faig les coses, a escollir què vull, no per anar en contra de res ni de ningú, només a favor meu. "Quid pro quo, Clarice", li deia Hanníbal Lecter a una agent de l'FBI al El silenci dels anyells, una cosa a canvi d'una altra; ella buscava respostes per descobrir un criminal i ell els hi va donar, respostes que la van conduir a descobrir-se a ella mateixa, i és que és aquí on rau l'autèntic poder.

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat