Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Imma González

Imma González

Lleida, 1989. Aprenent de fotografia i de producció audiovisual. Amant de Miles Kane, en somnis. Amb cor de groupie rockera dels anys setanta.

Opinió

The power of social media

Fa uns mesos parlava, i en realitat ho feia de forma seriosa, de la possibilitat que totes les dones ens uníssim i comencéssim a prendre'ns la justícia per la nostra mà. Un pensament radical, anàrquic, però vist el panorama, no us sembla un pèl lògic?

Malauradament, des d'aquell dia, s’han produït més violacions, d'algunes en som sabedors, de la gran majoria, ni ho som ni ho serem mai. Això sí, la justícia continua en la seva posició contemplativa.

Doncs bé, l'altre dia, vaig trobar a les xarxes socials l'exemple clar que ens trobem en el moment adequat, amb tot al nostre abast, per començar la nostra pròpia revolució. Fa temps que tendim a criticar les xarxes socials perquè, és cert, han canviat la nostra forma de vida, la nostra actitud social, tendint a l'individualisme. Les xarxes ens aïllen. Però en realitat les xarxes ens connecten, i ho fan d'una manera que encara coneixem ben poc, i és per això que no tenim la capacitat per definir si aquesta nova manera és millor o pitjor. De moment podem dir que és diferent. I poderosa, molt poderosa.

Un fotògraf de Londres amb uns 8.000 seguidors a la xarxa social va perdre fa uns dies la seva càmera fotogràfica. La va llogar a través d'una app i la persona que li va llogar, tot just va marxar de casa seva amb ella, el va bloquejar a tot arreu. El fotògraf va explicar el que li havia passat a través dels seus stories, publicant el número de telèfon del lladre, per si algú li volia dir alguna cosa en nom seu. L'endemà el fotògraf tenia la càmera a casa seva. Es veu que el pare de la persona que havia comès el delicte havia vist que alguna cosa passava amb el seu mòbil, que no parava de rebre trucades i missatges. En poca estona va conèixer tota la història, es va posar en contacte amb el fotògraf i l'assumpte es va solucionar. El noi estava eufòric. The power of social media, deia. I no li faltava raó. Us imagineu que el fotògraf hagués decidit, en lloc de publicar-ho a una xarxa social, posar una denúncia? Demanar als creadors de l'app que fessin alguna cosa al respecte? Probablement el noi encara no tindria la seva càmera i ja l'hauria donat per perduda.

Parafrasejant Rajoy, les persones fem coses, coses poderoses. I tenim a les nostres mans una eina nova amb un poder excepcional. Com sempre, però, la problemàtica rau en si en fem un ús adequat o no, perquè un gran poder sempre comporta una gran responsabililitat, i en aquest sentit, la raça humana sempre ha estat experta en cagar-la.

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

On neix (i creix) la música

Publicitat
Publicitat