Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Noèlia Díaz

Noèlia Díaz

Alcarràs 1977. Crec en les persones, això m'ha portat a ser mare, infermera i, abans, regidora. Aposto per l'amistat, de vegades perdo però quan guanyo soc la dona més rica del món.

Opinió

Ens veten l'hormona de l'amor

L’oxitocina, coneguda com l’hormona de l’amor, és secretada per la hipòfisi quan ens enamorem o ens excitem sexualment. Què passaria si només en poguéssim gaudir 112 dies i després desaparegués? Si no ens poguéssim tornar a enamorar o deixéssim de tenir orgasmes?

Això és el que estan fent als nostres nadons. Per néixer cal tenir contraccions provocades per l’oxitocina materna, ja fa anys que uns ginecòlegs van decidir que esperar el part era massa llarg i se’ns “xuta” amb hormona sintètica que no fa ni de lluny el mateix servei. Gràcies a l’oxitocina s’inicia la lactància materna i el nadó i la mare s’enamoren l’un de l’altre iniciant un vincle que, amb sort, durarà tota la vida. Aquest enamorament és imprescindible per a la supervivència del nadó, un ser immadur que acaba la seva gestació al pit de la mare i que rep no sols llet materna, sinó, com diu el gran Dr. J. M. Paricio, tot un sistema molt complex de cures i amor que farà que aquest nadó creixi com una persona més sana físicament i emocionalment.

Doncs bé, uns senyors, des dels seus despatxos, un dia van decidir que amb 16 setmanes, 112 dies, ja n’hi ha prou de gaudir de la mare. I ara, en lloc d’augmentar el permís maternal, els fills progres d’aquells senyors han decidit que el pare ha de tenir els mateixos drets que la mare. Però, i els drets dels infants?

No se’m mal interpreti, els pares són hiperimportants, són el puntal perquè la mare pugui alletar i tenir cura de l’infant i d’ella mateixa. La mare necessita tot el seu suport però en aquest etapa no poden suplir la part més biològica de la criança.

Som MAMÍFERS encara que molts cops ens n’oblidem, n’hem d’estar orgullosos i gaudir del privilegi que ens ha portat al capdamunt de l’evolució.

Volen fer lleis d’igualtat? Doncs endavant, tenen molta feina a fer però no oblidin fer lleis per a protegir als infants, lleis en què la conciliació familiar sigui una realitat i no una frases buides dins dels seus discursos. Els nens són el futur de la nostra societat i es mereixen la millor criança.

Comentaris

  • Potser és el pas previ per poder donar més dies a la dona posteriorment. De totes maneres, continuem amb la política de partxes per fer callar les masses.
    Per cert, què passa amb els matrimonis homosexuals? També en gaudeixen d'aquesta baixa?

  • Mala redacción, podrías borrar los dos primeros párrafos y el artículo diría lo mismo y sería menos enrollado. Comienza a contar lo que quieres decir por el comienzo, no hace falta la floritura. Además no queda claro qué propones: más días de baja materna? Más baja de ambos padres? Media jornada? No dar oxitocina para inducir el parto? Administrar oxitocina exógena para enamorar a la gente?

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat