Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Noèlia Díaz

Noèlia Díaz

Alcarràs, 1977. Crec en les persones, això m'ha portat a ser mare, infermera i, abans, regidora. Aposto per l'amistat, de vegades perdo però quan guanyo soc la dona més rica del món.

Opinió

Vetllant per l'escola

El primer dia d’escola els pares que tenim la sort de poder acompanyar els nostres fills sentim una barreja de sentiments alegria, il·lusió, incertesa... però alguns l’inicien amb veritable angoixa. Per cadascú de nosaltres, els nostres fills són els més macos, els més llestos, els més espavilats.... però alguns, a més, tenen necessitats específiques. Per sort som una societat diversa i tothom té cabuda en una escola cada cop més inclusiva i oberta, però amb recursos insuficients.

Qui serà la mestra o el mestre? Tindrà la sensibilitat necessària? En una classe amb 27 o 28 nens és complicat arribar a tots tal i com voldrien fer-ho. Hi ha famílies que tenen fills amb necessitats especials, perquè no són sols els nens els que les tenen, tota la família necessita una atenció molt més propera. La incertesa de si el sistema posarà els mitjans necessaris per atendre-les fa que l’angoixa del primer dia es multipliqui. 

És en aquest moment quan, per alguns afortunats, apareix un àngel que vetllarà perquè el curs arribi a bon port. La vetlladora, i ho dic en femení perquè com passa a les professions on es tracta de cuidar persones hi predominen les dones, seurà al seu costat i li agafarà la mà per escriure el seu nom amb lletra lligada, l’ajudarà a preparar l’esmorzar i s’assegurarà que no li caigui. Serà el seu motor quan la classe vagi tan ràpida que no pugui seguir els seus companys i el bot salvavides que el portarà al pati quan tot se li faci una muntanya i necessiti respirar. Serà la falda més dolça pel plor més amarg.

Aquest àngel suposarà la mà esquerra de la mestra quan vagin d’excursió, la millor costurera de disfresses i el suport per fer que tots els alumnes gaudeixin de la gran experiència d’aprendre.

Per uns pares que porten la gran motxilla d’un nen amb dificultats extres -perquè no ens enganyem tots tenim les nostres peculiaritats-, saber que hi ha una persona que vetlla per allò que és el més important del seu món no té preu. 
 
“Quan arriba l’estiu i una veueta crida el teu nom i se’t llença als braços t’adones que tots els esforços han valgut la pena” - una vetlladora.

Comentaris

 • Vetlladora de fa 8 cursos. Les he suat amb alguns nens, trobar el feeling ha costat però ara ja van sols, ja no em necessiten tant i només sentir la seva veu cridant-me m'emociona saber que, malgrat les nostres baralles i de vegades enfadades de l'alçada d'un campanar, saben què t'agrada, què no t'agrada, et venen a buscar per demanar-te ajuda, et fan cas i sobretot, són feliços.

  Sóc mestra amb un màster amb dificultats d'aprenentatge ... Llegir més

 • Com a mestre entenc aquestes pors. Tot i això considero que cal una formació per a poder ser vetllador ja que aquests alumnes necessiten una atenció especial i precisa a les seves necessitats. Hi ha vetlladors q malauradament no tenen formació ni sensibilitat. Però suposo q.com.a.totes les feines.

 • Siiiiiiiiiii, ven cert! Això solament ho sabem els que estem al costats d'aquests nen, sigui la família o els vetlladors o els mestres o... Ara per ara només falta que la societat sencera sigui conscient i que als polítics que recolzant la inclusió aquesta descripció de sensacions i emocions dels afectats els arribi al ànima. Llavors prendran mesures de veritat.

 • Un escrit molt bonic, molt cert i emocionant, felicitats

 • Molt cert, com a mate d,una nena "MOLT ESPECIAL", tenim la Sort que un ángel ens acompanya ja fa 4 anys...
  Maria Cinta Castella Castells tu conseguixes somriure quan nomes tenim llagrimes.
  Gracies per cuidar i estimar tan a Lara.
  Tota la nostra petita gran tribu también t'estimem moltissim

 • Noèlia, mhas fet plorar.
  Moltes gràcies

 • Enhorabona Noèlia! Un immens plaer llegir un escrit tant dolç!

 • Felicitats Noèlia!! M’has fet emocionar!

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat