Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Gerard Martínez

Gerard Martínez

Director de SE7ACCENTS.

Opinió

NO

No sé dir que NO. Per això, advoco en favor del NO. Per sistema. Diguem NO, com cantava Raimon. Perquè no hi ha res pitjor que un SÍ que realment era un NO. NO és NO. Sempre. I SÍ, en ocasions, també és NO. Siguem honestos amb nosaltres mateixos i aprenguem a dir NO per gaudir d'una vida plena. Jo començo ara i aquí: NO. Esteu avisats!

La majoria de nens i nenes són imbècils perquè els seus pares no saben dir-los que NO. No en saben o, simplement, tenen peresa. Per què prohibir-los jugar amb la tablet quan així estaran una estona tranquils i sense molestar? Per què negar-los un gelat si mentre tinguin la boca plena no podran bramar com animals salvatges? Per què dir-los que NO i perdre el temps amb explicacions quan el SÍ no requereix cap justificació? Doncs perquè no hi ha educació sense el NO. I ho podem aplicar a nens, adults o polítics (aquesta mescla de mínims entre nens i adults sense la innocència dels primers ni la intel·ligència dels segons). El NO ens fa més vulnerables al principi, però a la llarga ens farà més forts i, en definitiva, menys imbècils. 

Els homes no diuen mai que NO. "A mi cap home no m'ha dit mai que NO", asseguren determinades dones heterosexuals o determinats homes homosexuals. "I vosaltres dieu sempre que SÍ?", hauria d'interrogar-los el seu interlocutor. Segur que NO... Un grup de joves fuma un porro, però l'Enric passa, és l'únic a qui no li ve de gust fer una pipada. L'Enric es va convertir en el diferent del grup quan va rebutjar un glopet de Jägermeister. Molts d'ells també haurien dit que NO, però el SÍ resulta més fàcil de dir. A diferència del NO, de nou, el SÍ no necessita cap justificació. "Per què NO?", li pregunten. En canvi, la mateixa qüestió amb un NO en comptes del SÍ brilla per la seva absència. Anem una mica més enllà: dir que NO quan la teva parella, amb el ritual pertinent, et demana que us caseu. El SÍ que realment és un NO esdevé aquí una de les fonts d'ingressos principals de l'advocacia actual. Segons l'opinió generalitzada, el NO representa el final d'una història, però el que hauria de representar és l'inici d'un nou capítol. I és que no fer allò que hom espera de tu no significa que tu no puguis oferir-los més i millor. Dir que NO a una proposta, sigui quina sigui la seva naturalesa, és dir que SÍ a una infinitat de propostes més que estan per venir. Aleshores, quan arribin, tu seràs el primer a dir que SÍ. NO?

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat