Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Josep Martínez

Josep Martínez

Pare del Gerard Martínez, director de SE7ACCENTS. Els testos s'assemblen a les olles...

Opinió

La nova ITV

La ITV és la inspecció tècnica dels vehicles, un requisit administratiu que cal tenir en compte quan ets propietari d'un cotxe, moto, etc. En un sentit pràctic, aquesta revisió serveix, a més de per pagar a les arques de l'Estat, per comprovar que tots els components del vehicle estan bé per poder circular, com ara els frens, els llums, l'emissió de gasos contaminants...

Aquest any han començat a controlar tots els elements electrònics i, sobretot, que les emissions no hagin estat manipulades. D'aquesta manera, Espanya s'ha convertit en pionera a l'hora d'aplicar aquest tipus de control. Resulta estrany que en aquestes coses sempre siguem els primers...

També pots elegir l'estació i passar-la abans del venciment. Pel que sé, ara potser miren amb més deteniment el vehicle, encara que abans tambien ho feien. Actualment també et demanen l'assegurança, i si no la portes et fan omplir un full amb les teves dades quan ells ja les tenen registrades a Internet... Una altra ximpleria!

La mateixa exigència que requereixen en la conservació del cotxe també s'hauria d'aplicar en tot allò relacionat amb la conducció, tal com les línies despintades, els forats sense arreglar, els paviments en mal estat, les voreres massa altes, els semàfors que en comptes d'ajudar despisten, la il·luminació insuficient, etc.

Canvien els senyals quan els plau; per exemple, en determinada autovia de Tarragona on a l'estiu solc passar assiduament han disminuït la velocitat màxima de 100 a 80 km/h d'un dia per l'altra i hi han col·locat un radar de tram. També acostumen a posar radars portàtils i els van canviant, solament amb ganes de recaptar, i jo pregunto: on va a parar els diners de la ITV i de les multes? A les carreteres, no.

Així, per què tantes revisions si la majoria d'accidents es produeixen per culpa de les distraccions i les carreteres? Tanmateix, quin sentit té que ens obliguin a fer el paperot de la ITV, o tal vegada no resulta més important una conducta cívica i responsable per part de cada conductor?

Menys ITV i millors carreteres!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Sorigué es planta a Madrid

Publicitat
Publicitat