Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Meritxell Feliu

Meritxell Feliu

Lleida, 1976. Advocada i treballadora de l'administració. Apassionada de la meva terra, l'Aplec, la Seu Vella i tot allò que fa felices les lleidatanes (i alguns lleidatans). No deixo mai de riure, somiar i lluitar pel que crec i m'estimo.

Opinió

Mode Festa Major activat

A Lleida, el mes de maig és sinònim de festa, és el mes de tots els lleidatans i lleidatanes, en què la nostra estimada ciutat es converteix per uns dies en carrinclona. Donem el tret de sortida amb la Fira de Titelles, on els carrers s’omplen d’il·lusió i de mirades plenes d’innocència i sorpresa captivades pels moviments de les marionetes, per passar tot seguit a l’esclat dels focs d’artifici que ens anuncia que la Festa Major ja ha arribat i ja ens podem instal·lar el mode standby de preocupacions i problemes.Ja ha arribat l’hora que molts fa mesos i fins i tot un any que estem esperant, ja que lleidatans i lleidatanes gaudirem de la festa, de retrobar-nos amb amics per fer el famós sopar i revetlla de Festa Major, de quedar al tractor dels Camps Elisis per fer la típica i obligada visita als concerts i barres dels Campos.

També és el moment d’engalanar-nos amb els nostres millors vestits, i fins i tot alguns aprofitem per treure de l’armari el vestit de catalaneta. És temps de guerres de confeti que durant deu dies o més estaran dins de casa i a la nostra roba; de gaudir de la batalla de Moros i Cristians, i d’acabar conquerint Lleida com a collistes a l’Aplec del Caragol. Allí tindrem tres dies on el bon rotllo, el divertiment i la disbauxa estan garantits, on famílies senceres des d’avís a nets envairem els Camps Elisis i els caragols en seran els protagonistes.

Perquè Lleida pot presumir de tenir tres coses fantàstiques i úniques, la Seu Vella, la seva gent i l’Aplec del Caragol, la festa gastronòmica per excel·lència de les terres de Lleida. Amb més de 12.000 participants repartits en un centenar de colles i més de 12 tones de caragols consumits any rere any, aquesta cita atreu més de 200.000 visitants d’arreu i projecta les comarques de Lleida dins i fora de les nostres contrades. Una manifestació gastronòmica que ha sabut fer-se gran sense abandonar l’esperit de convivència i generositat que la defineixen des dels seus orígens l’any 1980. I és que l’Aplec del Caragol ha esdevingut amb el pas dels anys una marca d’identitat de Lleida que dona a conèixer la ciutat en un dels seus aspectes més amables, simpàtics, divertits i atractius.

Deixem, doncs, durant aquest mes de maig tots els problemes i preocupacions guardats a l’armari de casa i sortim a gaudir tant com puguem del mes dels lleidatans. Així que ja només em queda desitjar una molt bona Festa Major 2018 a tothom!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Art en majúscula

Publicitat
Publicitat