Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Imma González

Imma González

Lleida, 1989. Aprenent de fotografia i de producció audiovisual. Amant de Miles Kane, en somnis. Amb cor de groupie rockera dels anys setanta.

Opinió

El futur serà de les dones o no serà

Avui m'ha tornat a passar. He passat molts anys de la meva vida pensant que, potser, el problema soc jo. Que em prenc les coses massa seriosament o que,de vegades, el meu radar em fa trobar accions masclistes on no hi són.

A què esperem? Però finalment m'he adonat que no exagero. El problema rau en el fet que tots, homes i dones, hem normalitzat aquestes accions durant massa temps, i quan una cosa s'enquista és molt difícil que desaparegui completament.

El fet és que estic farta que em mirin de forma lasciva quan porto una samarreta d'estiu o una faldilla. Estic farta que algunes persones es pensin que estàs en l'obligació d'aguantar els seus comentaris fastigosos perquè, clar, "vas provocant".

Últimament (no sé si tindrà a veure amb els meus pensaments i inquietuds), el meu compte d'HBO ha augmentat el seu rendiment de forma molt considerable i totes les sèries que segueixo, sigui d'una manera subtil o de forma més directa, acaben enviant el mateix missatge. No sé si es tracta d'una fenomen global o simplement és casualitat, però de totes n'acabo traient la mateixa conclusió: la revolució serà de les dones o no serà.

Després del cas de la Manada, per exemple, en acabar de veure la sèrie Big Little Lies és inevitable que t'assalti un pensament: és realment així com hauríem d'actuar les dones? Si un jutge és capaç de qüestionar si una noia ha estat violada o no, basant-se en la seva actitud posterior, si no és capaç de veure un cas de maltractament o abús a la primera, potser sí que l'única solució és que ens prenguem la justícia per la nostra mà.

La revolució és de les dones o no serà, diuen, i no els falta raó. Si nosaltres no castiguem als que ens fan mal, sembla que ningú no ho farà. L'indústria cinematogràfica fa temps que ho fa i, diuen, el cinema acostuma a ser força predictiu. A què esperem?

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

L'enveja del conillet de Duracell

Publicitat
Publicitat