Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Marta Oliver

Marta Oliver

Lleida,1987. Advocada, mediadora i sòcia fundadora de LARA & OLIVER ADVOCADES. Emprenedora i activament compromesa amb les causes socials. Com diu el meu grup de música preferit, "ser valent no és només qüestió de sort".

Opinió

Ni masclismi ni feminismi mi mi mi

Fa cinc dies de la històrica vaga feminista i segurament haureu llegit milers d'articles, haureu vist centenars de vídeos a Internet i desenes de programes de televisió sobre això, però la causa ho mereix: FEMINISME.

Abans de continuar, i per si encara no ha quedat clar, feminisme no és el femení de masclisme. I ho sento "machirulos", no ho diuen les feministes, ho diu la Real Academia Española - que no destaca per la seva modernitat- en definir el feminisme com 'Ideologia que defensa que les dones han de tenir els MATEIXOS drets que els homes'.

Aclarits un cop més els conceptes, tornem al 8 de març i com des de fa segles que les dones lluitem per la IGUALTAT, perquè la nostra vida no sigui qüestió de sort. Sort de no néixer en un país en el qual pel sol el fet de ser dona m'obligui a casar-me essent menor d'edat, sort per ser educada en una família on el meu pare i la meva mare comparteixin per igual les tasques domèstiques sort d'haver pogut estudiar, sort de tenir una parella que em valori, sort de treballar en empreses liderades per dones i on no existeixi sostre de vidre, sort de no haver estat violada... sort de què? 

Jo vull combatre aquesta “sort” i vull drets, i per això soc dona, soc feminista i no, la meva lluita no és contra els homes.

El 8 de març així ho vam demostrar -un cop més- tots plegats, persones de diferent sexe, de diferents llocs del món, persones de diferents creences, de diferents edats, perquè no hi ha res com veure la diferència lluitant per la igualtat. 

El feminisme no és una moda, portem segles lluitant per la igualtat, i prepareu-vos, que el 8 de març tant sols és la punta de l’iceberg, que la cosa és seria, fins i tot Ana Rosa es va aturar. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat