Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Gerard Martínez

Gerard Martínez

Director de SE7ACCENTS.

Opinió

Basat en fets reals

El Pere, l’Imma, l’Abel i jo vam coincidir a la redacció del diari 7accents i junts ens vam embarcar en la publicació del suplement Ara Terres de Lleida del diari Ara. A petició d’ambdós mitjans, 7accents i Ara, tots quatre vam realitzar la cobertura informativa del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, una jornada que ens deixa empremta i ens empeny a emprendre una cerca pels escenaris i els records de l’1-O a les terres de Lleida.
 

Perquè l’1 d’octubre del 2017 Catalunya viu un episodi polític i social d’enorme magnitud que marcaria inexorablement el seu esdevenir. D’això ja n’han tractat, i ho seguiran fent, llibres de tota índole, programes de televisió, documentals, exposicions... Em refereixo a les grans gestes, a la comunió de tot un poble enfront de la repressió policial, tant als càntics, les manifestacions i les cassolades com als presos polítics i el president exiliat.
 
Però són les petites històries les que ens fan grans i les que fan recognoscibles les grans persones. I el llibre que hem escrit el Pere, l'Imma, l'Abel i jo mateix i que Fonoll publicarà a finals de mes no explica una gran història, sinó desenes de petites històries protagonitzades per grans persones que, juntes, han fet història.
 
Cinquanta relats sorgits d’un centenar de testimonis que configuren una altra visió de l’1 d’octubre del 2017, de vegades menys visceral, fins i tot còmica, en ocasions anecdòtica, també surrealista, però sempre fidel a un mateix esperit: l’1-O pertany a cadascuna de les persones que se'l van fer seu al llarg d’una jornada històrica.
 
Tot el que s'hi relata està basat en fets reals i va ocórrer l’1 d’octubre del 2017 a la província de Lleida. Tanmateix, hem pogut ometre o afegir elements al relat per raons creatives, de la mateixa manera que alguns esdeveniments i nom propis han estat modificats a petició dels mateixos protagonistes per mantenir el seu anonimat.

Amb pròleg de Meritxell Serret i epíleg d'Antoni Bassas, 1-O. Basats en fets reals destinarà 1 euro de cada llibre a l'Associació Catalana pels Drets Civils, creada pels familiars dels presos polítics. I és que hi ha molts llibres que parlen de l'1-O, però només un parlarà de tu. Ens retrobem per Sant Jordi!

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat