Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Josep Martínez

Josep Martínez

Pare del Gerard Martínez, director de SE7ACCENTS. Els testos s'assemblen a les olles...

Opinió

Regalar mascotes

En aquestes festes nadalenques la majoria de nens i nenes us hauran demanat alguna mascota, ja siguin gossos, gats, conills, peixos o ocells. Desitgem complaure els nostres fills, i que bé que ens sentim quan podem donar-los el que ens demanen! És bo que tinguin una responsabilitat, però com a pares hem de tenir en compte els pros i els contres.

Una mascota acompanya en molts moments de solitud o malaltia; també és una excusa per fer noves amistats. A més de donar afecte, un animal no ens qüestionarà cap acció que fem. Són macos, ens fan riure amb les seves habilitats, ens donen afecte i lleialtat i la nostra obligació és donar-los atencions, cures, respecte i molt afecte.

Però s'ha de tenir en compte que tenir animals a casa acostuma a implicar algunes despeses, com menjar, veterinari, etc. I passa moltes vegades que, acabada la novetat, els infants acaben perdent interès per l'animal que tant desitjaven. Quan es compra o s'adopta un gosset, cal pensar que s'adquireixen per tota la vida, i després creixerà i serà un animal més gran que necessitarà més atencions, això s'ha de tenir en compte.

Com tot ésser viu, fan les seves necessitats, però s'ha de pensar en totes les mesures d'higiene, no solament a casa, sinó al carrer, per no molestar les altres persones. La majoria ho recullen, però de vegades amb això no n'hi ha prou, sempre queden residus a terra. Hi ha propietaris que permeten que les seves mascotes facin les seves necessitats a les portes dels edificis veïns però mai al seu. Per què serà? El dia que un educador de gossos aconsegueixi que les necessitats les facin a casa seva, com per exemple els gats, serà una gran fita. 

Visca el Bolet! Aquest sí que està ben educat!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

El rebost de tota la vida

Se7opinions

Publicitat
Publicitat