Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Abel Pujol

Abel Pujol

Estudiant de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, sempre cercant la resposta. Estudiant d'Administració i Direcció d'Empresa, sempre de rebaixes. Però, per sobre de tot, verge, verge extra!

Opinió

Soc un bot

Els independentistes som un error del sistema? Almenys ens ho consideren el sistema polític i judicial espanyol i el sistema cognitiu de les elits europees dominants. Una Europa que sembla que no vulgui sortir de la mateix espiral de violència que l’ha caracteritzat de sobre manera en l’anterior segle. Quants processos de fractura iniciats i culminats per la majoria d’un poble en un país europeu en els darrers cinquanta anys no han comportat morts als carrers? El Regne Unit no vol ser Europa. Potser ja no l’inspira.

En els darrers mesos he cobert desenes de manifestacions a Lleida ciutat, vaig ser a la primera línia l’1 d’octubre, cobrint bona part del territori. He sentit els discursos de l'ANC, d’Òmnium, dels CDR, de la Taula per a la Democràcia, també de Societat Civil Catalana, dels Comuns i de la presidenta Forcadell. En cap d’aquests m’he sentit tant interpel·lat com en el del darrer 3 d’octubre quan, mentre fèiem guàrdia, estimat Toniet, davant de la caserna de Lestonnac i a través de les ones radiofòniques, escoltava atentament la veu del cap de l’Estat, Felipe VI, sancionant una actitud plenament pacífica però fortament bel·ligerant que els darrers tres dies havien amenaçat de fer trontollar el cel. Jo me'n reia recordant Geoffrey Rush a El discurso del rey
 
El major problema, rei, és la sensació de llibertat que hem experimentat. A comptagotes, però des del Primer d’Octubre de forma constant. En un món tan mecanitzat no hi ha major sensació que sentir-se, de forma col·lectiva, amb el el deure i la responsabilitat de poder frenar un cotxe, o el trànsit, si convé. Caminar de forma despreocupada pel bell mig d’un carril del passeig de Ronda hauria d’estar subvencionat, i pel carrer Marina. No és l’evidència de l’error, sinó el reflex d’un canvi de sistema. Per cert, ahir el bitcoin va arribar als 7.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat