Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Meritxell Feliu

Meritxell Feliu

Lleida, 1976. Advocada i treballadora de l'administració. Apassionada de la meva terra, l'Aplec, la Seu Vella i tot allò que fa felices les lleidatanes (i alguns lleidatans). No deixo mai de riure, somiar i lluitar pel que crec i m'estimo.

Opinió

El futur es diu 21 de desembre

Vivim en un estat d’alteració permanent, sobretot d’ençà de l’1 d’octubre, quan vam rebre cops i sacsejades amb una repressió de l’Estat mai vista, i impròpia d’un règim democràtic, per defensar la democràcia i el dret a votar lliurement. La terra tremola, els catalans anem amb pas ferm, hem complert amb escreix, hem obert escoles, protegit urnes, votat i hem sortit a denunciar la violència policial i la repressió. Uns dies vertiginosos de vagues, bloquejos, talls, manifestacions, amb mig Govern a la presó i l’altre mig a l’exili, els presidents de les entitats a la presó, un context de tensió i intents d’humiliació per part de l’Estat brutal, que no ens pot empetitir, ja que sobreposar-hi és guanyar-lo. No hem de donar res per perdut ja que aquest desafiament el tornarem a guanyar.

Enmig de tot això, la manifestació de dissabte va ser molt important i significativa, la gent vam ser allí per la llibertat dels presos però també per consolidar la República. Dissabte el carrer va tornar a prémer l’accelerador, som un volcà a punt d’esclatar i tot fa pensar que ho continuarà fent fins i tot si des de la política s’intenta controlar, domesticar i frenar organitzacions de la societat civil, no ens pensem rendir davant l’aplicació del 155, volem la restitució de les llibertats i drets que el sobiranisme està patint. A la repressió que estem vivim li vam donar una resposta clara, no hi haurà passos enrere, ningú destruirà les riuades de gent que fa set anys que sortim al carrer, per molts jutges, policies i Rajoys que ho intentin. L’objectiu de l’Estat espanyol és esgotar-nos, però no podran amb nosaltres.

Vindran més mobilitzacions, i Europa haurà de mirar encara que no vulgui cap a Catalunya. L’independentisme va enfortint-se i madurant a una gran velocitat, creixent i consolidant-se, a pesar de la violència extrema de la policia el primer d’octubre, de l’aplicació del 115, al contrari del que cercava Marino Rajoy.

En aquest procés hem après moltes coses i una de les més importants és que la democràcia i les llibertats cal defensar-les cada dia. Al sobiranisme li toca ara fer un acte de valentia i explicar que el 21 de desembre no serà una rèplica del 27-S sinó la revàlida de l’1 d’octubre, observat des de ben a prop per la comunitat internacional, de sinceritat, explicant perquè no van preparar els escenaris resultants de l’1 d’octubre, ni dels que deriven de la Llei de transitorietat, però també de generositat per tal de bastir una forma electoral que segui capaç d’acumular el màxim de suports perquè el 21-D esdevingui el mandat inequívoc que l’Estat va boicotejar sistemàticament el passat 1 d’octubre.

Ara cal arremangar-nos, no podem donar res per fet i necessitem la nostra implicació personal, la de tots, ja que ara no podem mirar cap a una altra banda. I si en algun moment teniu un dubte, penseu en els Jordis, Meritxell, Dolors, Quim, Oriol, Raül, Carles i Josep, que estan a la presó per defensar les nostres llibertats; avui són ells, demà pots ser tu, i recordeu les urnes són nostres, no de qui les segresta. El poble català no pot renunciar al seu dret d’autodeterminació. Demostrem que la República és viva i fem pujar la temperatura i els colors de la democràcia a Europa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat