Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Imma González

Imma González

Lleida, 1989. Aprenent de fotografia i de producció audiovisual. Amant de Miles Kane, en somnis. Amb cor de groupie rockera dels anys setanta.

Opinió

Morirem sols, però lliures

Fa uns dies algú em va dir una frase que se'm va quedar clavada al cap. Bé, això em passa molt sovint, sobretot quan vaig borratxa i tot em sembla la puta hòstia, però com que l'univers ha volgut que dues accions (el fet que algú em digués aquesta frase i el fet que havia d'escriure aquest article) coincidissin gairebé en el temps, doncs en parlo. Perquè ja estic cansada d'opinar sobre feixistes, presidents del Govern posseïts per feixistes d'"Ineses Arrimadas" i "Tonis Cantós". Per cert, tant de bo l'ira de Zeus caigués sobre ells.

Bé, com anava dient: fa uns dies li estava explicant a una persona que aquest cap de setmana marxo de viatge a Varsòvia. "Per què?", em va preguntar. "Perquè sí", vaig respondre jo. "No hi ha res com ser lliure", em va respondre aquesta persona, la qual, per cert, està molt ben posicionada laboralment parlant.

És completament cert. Els anomenats millenials només fem que queixar-nos. Ens queixem de tot: de la feina de merda que tenim, del poc que cobrem, dels pocs viatges que hem fet aquest any, de que no tenim temps per sortir de festa tant com voldríem o de les rates que ens vam trobar a l'alberg d'Amsterdam on vam dormir fa uns mesos. Però la veritat és que som prou afortunats. Tenim la capacitat de viure la vida d'una manera que molta gent ni tan sols pot imaginar. Som capaços de viure en comunitat sense matar-nos, de vestir amb roba de segona mà i crear tendència, de gastar molt poc en menjar i, tot i això, estar sans, vigorosos i, per sobre de tot, som capaços d'esprémer el temps lliure i els diners com ningú abans ho havia fet: dona'm un cap de setmana lliure i 100 euros que et munto un viatge allà on vulguis. El que alguns en diuen "llibertat" uns altres en diem "gestió correcta dels recursos". Alguna cosa bona havíem de treure del fet que morirem sols perquè mai podrem tenir fills per no poder-los mantenir i, a sobre, molt probablement sense pensió, no? (icona del WhatsApp que aixeca els braços amb resignació)

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat