Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Agustí Arbonés

Agustí Arbonés

Sarroca de Lleida, 1983. Sóc un peix que sol sap nedar al secà, un tècnic de so que només sap escoltar, un "torero" sense plaça per torejar i un caçador, però de somnis.

Opinió

Melbourne Shuffle

A primer cop de vista, aquest nom, a mi i a molta gent de la meva edat, ens sona a una beguda alcohòlica, un còctel d’aquests locals “moderns” on tothom és un gran expert en combinats; doncs estem equivocats. Qui de ben segur se’n recorda del Shuffle és la gent molt més gran. Va ser una pas de ball molt popular als anys vint.

El Shuffle tècnicament consisteix en una sèrie de combinacions, per exemple: mantenir els talons enganxats al terra i obrir i tancar les puntes dels peus, o simular que camines sense moure’t del lloc. Tot això a una velocitat elevada. Perquè ens entenguem, un estil semblant al de Michael Jackson.
 
Els adolescents d’avui dia saben molt bé de què parlem. Són ells qui han tornat a posar de moda aquest ball, penjant vídeos a YouTube, Instagram o Facebook. Ells i el grup LMFAO amb el videoclip de la cançó Party Rock Anthem.

El que potser no sap el jovent d’avui dia és que el seu origen es remunta al segle XVIII, dins del gènere del claqué. Ai! Us penseu que sou molt innovadors, però en realitat està tot inventat!
 
Penseu que nosaltres no hem passat per això també? Encara recordo quan anàvem a la discoteca i escoltàvem musica disco, house o tecno i sonava un "temazo". Feies l’impossible fins aconseguir aquella cançó. Li deies a un amic, l’únic que tenia una minicadena de doble platina, que te la gravés en un casset de noranta minuts. Arribaves a casa i la posaves a tot drap, fins que els teus pares et deien: Això escoltes? Si és més vell que l'anar a peu! Aquesta cançó ja la ballava ta mare quan era jove!
Era llavors quan realment t’adonaves que sí... tot estava inventat.
 
Als meus 34 anys, considerant-me jove, ja he començat a practicar el Shuffle, o Melbourne Shuffle (és el nom que va adjudicar la premsa australiana als anys noranta); si més no, m’agrada més que fer Zumba.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarga vida a l'art

Publicitat
Publicitat