Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Marta Pérez

Marta Pérez

Lleida, 1983. Coach ejecutivo, practitioner en PNL, formadora y directora de BOKALIA (coaching ejecutivo). Me apasiona soñar, comprometerme con mis sueños y hacerlos realidad.

Opinió

Combatre el ‘bullying’ amb educació

Odio la mala educació, odio la falta de respecte i odio encara més la gent que et mira de dalt a baix només perquè no penses com ells o no et comportes com ells. Suposo que em dec trobar diàriament amb aquest perfil de persona però, la veritat, no els detecto. Serà que m'hi he acostumat i els accepto tal com són.

Tots, com a éssers socials que som, tenim la necessitat de ser acceptats i de formar part d'un grup. Amb el temps entens que no cal caure bé a tothom i que la vida farà que trobis diferents grups de persones amb qui compartir aficions, feina, viatges...

Com adults, ho entenem. Però si ets un nen i no t'accepten és dur. L'altre dia em van explicar com se sent una nena que no és acceptada al col·legi només pel fet de treure bones notes i tenir un do en l'esport. Em va impactar el patiment de la nena i el dels pares, la forma que estaven abordant la situació.

Em vaig adonar que la situació desbordava tots els que estaven al voltant de la nena i que no sabien com afrontar-la, que ho feien com quan ells estudiaven. El seu cervell reconeixia la situació per una similar que van viure ells i es comporten tal qual es van comportar llavors, sense parar un segon a valorar si el seu comportament ajuda la nena o no.

És un tema delicat i, com a societat, ens falta molta informació de com abordar-lo. No hi ha una fórmula màgica perquè som persones i cadascú viu cada situació d'una manera diferent. Però hi ha unes pautes per explicar als nens que han de ser iguals que els seus companys, que no els han de caure bé a tots els nens, que poden jugar i parlar amb qui més es diverteixin i riguin més. Hem de ensenyar-los a no posar-se etiquetes entre ells (l’estudiós de la classe, el finolis, la fava ...). Només amb això podem disminuir el nombre de situacions conflictives que es troben als patis dels col·legis.

Si aquests nens creixen amb uns valors personals, com el respecte cap als altres i el respecte a ells mateixos, la societat hi sortirà guanyant. En definitiva, hem d'ensenyar als nens a ser un mateix, sense por a dir o fer pel què diran. No podem perdre mai la nostra essència ni identitat com a persona ja que deixaríem de respectar-nos, i si no ens respectem nosaltres mateixos com respectarem els altres?

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Què diuen aquests?!

Publicitat
Publicitat