Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Ferran Grau

Ferran Grau

Periodista i escriptor.

Opinió

Núria

Si hagués nascut dona m’haurien dit Núria. Com tu. Però si hagués nascut dona no hauria estat ni un quart de valenta del que has estat. Fes-me cas: ni un únic quart d’hora. Si hagués nascut dona no hauria estat capaç de tenallar un somriure capaç de tanta força sabent que l’hora m’amenaça. Com el somriure únic que duies arrapat als llavis a cada hora. Per moltes tenalles que haguessin intentat incapacitar-lo amb tota la força del món. Estic segur que aquest somriure encara el duus en aquell que diuen que és un altre món. Que sàpigues que el tenim ben present i ens servirà per fer-nos menys durs els dies del futur i les estones del present.

Si hagués nascut dona tampoc hauria intentat entendre el valor de tot amb tant valor. Si hagués nascut dona no hauria estat tan intens ni hauria pogut fer tants intents trobant-me en el teu estat. I ara deus estar en una sala d’estar a la que nosaltres també hi voldríem ser com aplegats en cor. Fes-me cas: per molt lluny, et sabem a prop, a dins del nostre cor. No fa falta que et digui com trobarem la teva falta.

I per molta homonímia i joc de paraula que escrigui en aquest full sé que ja no hi ha volta de full. Tot i això, et dono la meva paraula que sens falta seràs sempre amb nosaltres en el que ens resta de joc. Intentarem posar les mires al lloc just on hem d’atènyer perquè sé que ens mires i ens guardes un lloc al teu costat.

I t’envejo per cada segon que ens has regalat. La vida per tu mai ha estat en un segon pla. Perquè aquesta malaltia amb nom d’horòscop o de mol·lusc no et va fer mai caminar com els crancs ni canviar el nom ni mica. El teu i una mica el meu. T’insisteixo: si hagués nascut dona m’haurien dit Núria. Com tu. Però no he nascut dona i m’han dit Ferran. Però si hagués nascut dona voldria dir-me Núria i sobretot haver viscut com tu ho has fet: fes-me cas. Descansa en pau.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Què diuen aquests?!

Publicitat
Publicitat