Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació destina més de 50 M€ a subvencions al món local i entitats sense ànim de lucre

El Ple aprova per unanimitat una declaració institucional per reinvertir el superàvit dels ens locals

Diputació de Lleida, Joan Reñé, Jordi Latorre, Rosa Pujol, Rosa Maria Perelló, Gerard Sabarich
Els "capitans" de la corporació provincial. (Foto: Diputació de Lleida)
La Diputació de Lleida destinarà més de 50 M€ del pressupost de 2017 a subvencions adreçades als ajuntaments i a entitats sense ànim de lucre. Així ho preveu el Pla estratègic de subvencions que ha estat aprovat aquest dijous en el Ple de la corporació lleidatana.

El Pla incrementa en un 26% la dotació respecte de 2016, i aquest augment ha estat possible gràcies a un nou Pla extraordinari 2017-2018 que distribuirà una dotació de 20 M€ per al món local.
 
El president, Joan Reñé, ha destacat que el 82% dels recursos són per a línies de concurrència competitiva i ajuts nominatius i que la resta es mantenen en un 18% per atendre emergències tal com la Llei de subvencions permet. “Allò més important de l’aprovació d’aquest Pla estratègic de subvencions és que hi ha més dotació i amb molta més concurrència pública”, ha remarcat Reñé.
 
Aquest Pla contempla ajuts a patronats i fundacions per al desenvolupament de les seves activitats, ajuts a projectes d’ONG, a activitats esportives, mediambientals i sociosanitàries, també per a la gestió d’aigua, per a carreteres o per a activitats de caire social, entre d’altres.
 
Declaració institucional a favor de la reinversió del superàvit dels ens locals
 
El Ple de la Diputació de Lleida també ha aprovat aquest dijous per unanimitat una declaració institucional perquè els ens locals puguin reinvertir el seu superàvit, sense haver de generar nous ingressos per la mateixa quantia, en qualsevol iniciativa que millori la qualitat de vida dels ciutadans.
 
En no haver-se aprovat la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a 2017, els ens locals encara no poden reinvertir el seu superàvit en inversions financerament sostenibles.
 
Per aquest motiu, el Ple de la corporació considera necessari que, dins del marc de l’estabilitat pressupostària, es permeti que els ens locals reinverteixen el superàvit de la forma que considerin més convenient.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat