Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida presenta un recurs per impedir l'enderroc de Santa Cecília

L’ordenança obligaria la Paeria a "sostenir l'interior del cementiri", ja que els ciutadans paguen les taxes

Xavier Rodamilans, cementiri
El regidor Xavier Rodamilans, en una visita al cementiri municipal de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Crida per Lleida–CUP ha presentat un recurs de reposició contra el decret d’alcaldia que obliga a enderrocar els nínxols del departament de Santa Cecília del cementiri municipal pel seu "estat ruïnós".

El conjunt dels nínxols és "un llegat arquitectònic de mitjans del segle XIX", recorda la Crida, i en aquest departament s’hi troben enterrats personatges significatius com el músic Ricard Vinyes o el mestre d’obres Ramon Serratosa.
 
Tal com ho relata la formació, l’ordenança del cementiri obliga l’Ajuntament a "sostenir l’interior dels cementiris", ja que els ciutadans paguen les taxes d’aquesta corresponent ordenança.
 
A més, recorden que el cementiri està catalogat en l’inventari del patrimoni arquitectònic català, per la qual cosa la Paeria està obligada a protegir-lo i conservar-lo: "No es pot declarar la ruïna d’una part –els nínxols– sense que no quedi afectat el conjunt arquitectònic del cementiri, neoclàssic i barroc".
 
La Crida ja va defensar la setmana passada que s’aturi l’ordre d’enderrocament dels nínxols deteriorats i que es rehabilitin.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat