Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú acusa Ros de menysprear la legalitat en la licitació de la gespa del Camp d'Esports

L'obra hauria començat sense projecte i la Paeria hauria copiat el pressupost de l'empresa que va guanyar l'adjudicació

Panoràmica actual del Camp d'Esports. (Foto: Arxiu)
Panoràmica actual del Camp d'Esports. (Foto: Arxiu)
Tal com publiquen alguns mitjans de comunicació, l'obra de la gespa del Camp d'Esports hauria començat sense projecte i la Paeria hauria copiat el pressupost de l'empresa que va guanyar l'adjudicació. El Comú de Lleida ha lamentat aquesta manera de procedir per part del govern d'Àngel Ros, "amb irregularitats que sortiran molt cares a la ciutat", i ha acusat l'alcalde de Lleida de menysprear els procediments legals i l'obligatorietat de permetre, en un licitació pública, la igualtat d'oportunitat a totes les empreses.

N'és un exemple que el pressupost que conté el projecte executiu que elabora l’Ajuntament de Lleida es realitza en base al d’una de les empreses licitadores (concretament, la guanyadora, Royal Verd), arribant a copiar íntegrament la majoria dels conceptes, fins i tot el nom dels materials específics que usarà aquesta empresa.
 

En declaracions al "diari" Segre, fonts municipals asseguren que "vam tenir coneixement que, amb la nova normativa, que per primera vegada s'aplica aquí, quan una entitat fa una obra que es finança públicament, ha de seguir un procés pràcticament igual que si fos el sector públic". I es justifiquen per les presses del calendari a Nació Digital quan indiquen que el procediment s'havia de fer mitjançant un conveni "en base al calendari de Lliga".

Cal recordar que el Comú va ser l'únic grup municipal que va votar en contra d'aquest conveni en el Ple del passat mes de juliol argumentant que la fórmula escollida evidenciava "el desori en la gestió d’aquest equip de govern i que, a més, no permet que una licitació d’uns 1,5 milions d’euros (comptant també els camps de futbol de barri) sigui pública". Una inversió d'aquesta magnitud, van defensar els regidors del Comú, ha d'estar definida en el pressupost via inversions.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat