Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

“Amb l’Any Màrius Torres volem recordar la importància de la seva literatura i del llegat que va deixar a la ciutat"

L’alcalde de Lleida ha presidit l’acte commemoratiu del 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà amb l’espectacle 'Entre dos desembres, la primavera. Màrius Torres'

Màrius Torres
Aquest any se celebra el 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà. (Foto: Arxiu)
L’espectacle Entre dos desembres, la primavera. Màrius Torres, produït per l’Ajuntament de Lleida, és l’acte institucional municipal emblemàtic de la celebració de Sant Jordi 2017. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha presidit l'acte commemoratiu del 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà amb la representació literària que s’ha dut a terme al Cafè del Teatre i que s’emmarca en els diversos actes que ha organitzat la Paeria per celebrar aquesta diada literària i festiva i que enguany té la mirada posada en la vessant més íntima i personal de Màrius Torres.

El paer en cap, Àngel Ros, ha posat de relleu que “l’Ajuntament de Lleida, organitzant l’Any Màrius Torres, vol recordar la importància de la seva literatura i també el llegat que la família Torres-Pereña va deixar a la ciutat, així com celebrar la presència de la seva obra per fer-la encara més universal”. L’espectacle ha donat a conèixer la figura de Màrius Torres, més enllà de la seva faceta d’escriptor, acostant al ciutadà contemporani què pensava, què sentia, com va viure els set anys de reclusió Màrius Torres i que el ciutadà de Lleida se senti a prop del poeta més emblemàtic de la ciutat gràcies al qual la ciutat ha estat i és un referent en el terreny de la poesia. 

En aquest sentit, els actes que s’han organitzat des de l’Ajuntament de Lleida en motiu de la celebració de Sant Jordi aquest 2017 porta la marca en record a Màrius Torres i el web de Cultura de la Paeria té un apartat destacat a l’agenda amb Màrius Torres: 75 anys d’absència/presència, que recull l’activitat generada per institucions, entitats i col·lectius en aquest àmbit.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat