Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Paraula de Ros: “Si el partit m’ho demana, em tornaré a presentar a les eleccions municipals de 2019”

“Agafar l’escala i el tornavís i retirar les plaques franquistes dels edificis va ser un dia i mig de feina” · “Em costa trobar la defensa de l’interès per a la ciutat que tenen les propostes de l’oposició”

Àngel Ros
La conferència anual de Ros es va celebrar a la Llotja, on l’alcalde i Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes a Lleida, van compartir escenari amb el públic. (Foto: Imma González)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que tornarà a encapçalar la llista del PSC a la capital del Segrià en les eleccions municipals de 2019, si compta amb el vistiplau de la seva formació, en el marc de la conferència anual del paer en cap que organitza el Col·legi de Periodistes a Lleida. “Crec en la política amb majúscules, en la confrontació d’idees i de projectes i no en la confrontació de persones, i imagino la ciutat com a espai per al progrés social on desenvolupar les polítiques progressistes, base de la socialdemocràcia que asseguri l’estat del benestar i la integració social”; així és com Ros justificava la seva decisió, tot llençant un missatge crític cap a la manera de fer política d’alguns grups de l’oposició municipal, ja que “no puc permetre que la ciutat en surti perjudicada”, sentenciava.


Pel que fa a la polèmica sobre la presència de simbologia franquista, l’alcalde de Lleida va reivindicar el seu passat antifranquista, alhora que afirmava que quan va veure “l’alarma social” que es va crear, sobretot a través de les xarxes socials, “és quan vaig dir ‘no passa res, agafem l’escala i el tornavís i resolt’, va ser un dia i mig de feina”, en relació amb la retirada que va dur a terme la Paeria de més de 200 plaques d’edificis de l’antic Ministerio de Vivienda. Tot i això, Ros considera “curiós” que ara la Generalitat doni un any als propietaris per retirar aquests símbols i que, “quan n’hi ha entre 5.000 i 6.000 a Catalunya, es posés el focus en els 300 de Lleida”.
 
Però quina és la mà guanyadora de Ros en aquesta interessant partida de pòquer que es jugarà el 2019? D’una banda, el paer en cap ha explicat que el Parc Científic de Lleida superarà els 2.000 treballadors l’any 2018 amb les tres ampliacions empresarials previstes per als pròxims mesos i la instal·lació de l’Associació d’Empreses de Tecnologies de la Informació (AETI). També s’ha mostrat orgullós perquè tres projectes comercials apostin per la ciutat. Altrament, ha anunciat que al maig s’inaugurarà el Museu de la Ciència i el Clima, amb el llegat Joan Oró, i es licitaran les obres del nou Museu Morera. L’alcalde també estaria treballant perquè les piragües poguessin navegar pel tram urbà del Segre.
 
A més, Ros ha explicat que ja s’han contractat els treballs de redacció de l’ordenació general i la fixació de les diferents fases del conjunt del parc de les Basses d’Alpicat i del pla especial per al càmping i la restauració. En aquest sentit, ha anunciat el pla d’actuacions immediates de millora en l’espai públic de les Basses per adequar-lo i per organitzar els seus accessos, aparcaments i mobilitat.
 
Per acabar-ho d’adobar, el BBVA, propietari del solar annex a la Llotja de Lleida, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Lleida la llicència d’obres per poder aixecar en aquest espai les dues torres d’habitatges previstes inicialment, la construcció de les quals començaria a finals de 2018.
 
Àngel Ros dóna així el tret de sortida a la carrera electoral amb vistes a l’any 2019. Amb el temps sabrem de quines cartes disposarà cada formació. De moment, però, ja coneixem la baralla -i la mà- guanyadora de l’actual alcalde.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat