Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Sabater, a les teves sabates... i als teus llibres!

La sabateria, ubicada al carrer Lluís Besa, és una botiga de llibres "amb història, d'històries viscudes i per viure"

La sabateria, llapissos
Detall d'uns llapissos a La sabateria. (Foto: 7accents)
Malgrat que el nom del comerç pot dur a equívocs, La sabateria és una botiga de llibres de segona mà que neix també amb la voluntat d’acollir actes culturals. El negoci comença amb una història particular, una vivència personal. La mateixa propietària, l'Estefania Reñé, ens explica l’origen de La sabateria, que esdevé un homenatge a una història inacabada. La història d’un comerç ubicat al carrer la Palma. La història d'una sabateria artesana. Un lloc petit amb gran quantitat de pots de betum a l’aparador que va captivar l’Estefania.

“Durant anys cada matí coincidia amb el senyor que obria la sabateria artesana. Fins que un dia les portes van romandre tancades. Tampoc no van obrir l’endemà, ni l’altre... Ni mai més. Els pots de betum de la sabateria del carrer la Palma van desaparèixer. També l’aparador i la porta, que va quedar tapada amb ciment. El petit comerç que va donar vida al barri va desaparèixer", ens narra la seva propietària. Però gràcies a aquell senyor i el seu negoci neix enguany La sabateria, un nou comerç al Centre Històric. "Crec que ha tingut èpoques més fosques i que ara comença a veure la llum", ens assenyala l'Estefania en referència a la ubicació, la qual cosidera totalment idònia: "Una llibreria com la nostra no tindria cabuda enmig d'un centre comercial".
 
Però quin tipus d'establiment és La sabateria? Segons l'Estefania Reñé, és una llibreria que no per ser petita en dimensions ho ha de ser també en continguts. "Els llibres són gairebé tots de segona mà, fet que permet llegir i adquirir un llibre a un preu molt bo", apunta. I això ens duu a preguntar-nos a quin tipus de lector s'adreça. L'Estefania ho té clar: "Busco un client curiós, sense prejudicis i que vulgui regalar-se un moment de tranquil·litat".
 
"Ens fas una recomanació literària?", li demanem. "Els llibres són com els perfums, cadascú ha de trobar el seu", ens respon, això sí, amb una nota a peu de pàgina: "Reconec la meva debilitat pels autors japonesos, destil·len sensibiltat en cada paraula. Però Montserrat Roig és sempre un plaer... Teniu temps? Veniu i en parlem". Nosaltres ja ho hem fet, ara us toca a vosaltres calçar-vos les millors sabates que tingueu per anar a provar el llibre que millor us escau. Bona caminada... i bona lectura!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Els nostres orígens

Publicitat
Publicitat