Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les Basses: el colofó a la "setmana gran" de Ros

Acompanyat dels tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Rafel Peris i del portaveu del PP, Joan Vilella, presenta el pla d’accions immediates que es duran a terme fins al mes de maig amb un pressupost de 120.000 euros

Les Basses d'Alpicat, Àngel Ros, Rafel Peris, Fèlix Larrosa, Joan Vilella
El paer en cap ha presentat l'inici de les obres al mateix recinte del parc acompanyat pels tinents d'alcalde Larrosa i Peris i pel regidor Vilella. (Foto: Hermínia Sirvent)
Dimarts donava a conèixer la seva intenció de tornar a ser candidat del PSC a l'alcaldia de Lleida el 2019. Dimecres anunciava la construcció a partir de l'any 2018 de dues torres d'habitatges al solar annex a la Llotja de Lleida. I aquest divendres presentava un pla de xoc per "dignificar" les Basses i recuperar l'espai com a parc públic; sens dubte, el millor colofó possible a la "setmana gran" d'Àngel Ros.

Així, doncs, l'alcalde de Lleida ha presentat les obres de rehabilitació del parc de les Basses acompanyat dels tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Rafel Peris i del portaveu del PP, Joan Vilella. L’objectiu de les obres, que s’han iniciat aquest divendres i formen part del pla d’acció immediata, que es complementarà a partir de maig amb el pla d’usos del parc, és dignificar l’espai públic, fent que les Basses sigui una opció addicional a la Mitjana perquè els lleidatans i les lleidatanes puguin anar a caminar o en bicicleta i gaudir de l’espai públic.

Les obres, que estan sent executades per les brigades municipals, el centre especial de treball de l’IMO i l’empresa B. Biosca, cobreixen cinc grans apartats d’actuació: el control d’accés de vehicles, la millora de la seguretat viària, l’ordenació dels aparcaments, la reestructuració de l’àmbit de les barbacoes, la rehabilitació dels elements malmesos del parc i la millora dels serveis sanitaris. Aquesta actuació dóna resposta a moció del grup popular aprovada en el Ple del mes de febrer.

La millora de la seguretat viària s’aconsegueix eliminant la circulació per l’interior del parc i separant el recinte del mateix de la carretera N-240 amb dos elements físics: una tela metàl·lica d'1,80 metres d’alçada que eviti que els usuaris del parc puguin accedir directament a la carretera (nens, jocs de pilota, etc...) i una tanca biona col·locada en el límit de la vora via de l’N-240 per evitar que en cas d’accident els vehicles puguin envair l’àmbit del parc. Aquesta portarà un faldó per protecció de motos.

Per a l’ordenació dels aparcaments s’ha previst disposar dues àrees. Una, a la zona nord, amb una capacitat per a 118 vehicles, accessible pel camí perimetral utilitzat per arribar a la zona esportiva (pista d’atletisme). L’altra està situada a la zona sud, amb cabuda per a 205 vehicles, accessible directament des de l’entrada principal actual del parc, al costat de l'N-240. Ambdues zones seran de superfície sostenible a base d’un tractament de pradera. Les places es delimitaran amb pilons de formigó i delimitadors de fusta tractada ancorats a terra. Tota la zona estarà coberta amb una pèrgola vegetal a base d’una plantació d’arbres tipus lledoner amb una quadrícula de 6x6 metres

Per tal de millorar el confort dels usuaris de la zona de les barbacoes i, en general, de totes les instal·lacions del parc es farà una intervenció general en tot l’àmbit que constarà dels següents punts: repàs de murets, paviments, mobiliari i enllumenat defectuosos, eliminació de tanques metàl·liques i enderroc d’elements en desús i ruïnosos i supressió de la zona de barbacoes deteriorats (taules, focs i piques d’aigua) substituint-los per nous.

El pla d’actuació immediata, que estarà enllestit aquesta mateixa setmana amb l'objectiu que pugui estar operatiu per les vacances de Setmana Santa contempla la ubicació de dos mòduls de sis sanitaris cadascun (homes i dones) a prop de la zona de barbacoes. Aquests elements estaran connectats a la xarxa de desguàs i de subministrament d’aigua potable del parc. Està previst subministrar dues unitats amb tractament químic per a persones amb discapacitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat