Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius denuncia que la recaptació per multes a la ciutat ha pujat un 227% durant els deu anys de mandat d’Àngel Ros

El partit de CiU confirma canvis en l'organització de les llistes, amb la marxa de la regidora Bea Obis i de l'actual portaveu, Joan Ramon Zaballos

CiU,esmorzar,Postius,Zaballos,
Esmorzar de CiU amb els periodistes que ha tingut lloc aquest matí. (Foto: Ares Valdés)
L’alcaldable i regidor de CiU a Lleida, Antoni Postius, ha denunciat que la recaptació per multes de circulació i retirada de vehicles que ha fet l’Ajuntament de Lleida durant els deu anys que Àngel Ros ha estat alcalde ha augmentat un 227%, sumant així 3,6 milions d’euros. I ha afegit que amb la instal·lació dels nous radars de la ciutat, durant l’exercici del 2014 a 2015 es recaptaran 900.000 euros, un 23,61% més. Aquestes dades les ha fet publiques durant l’esmorzar que ha tingut lloc aquest matí amb els mitjans de comunicació per desitjar bones festes i fer una valoració dels pressupostos del 2015, donant a conèixer així les esmenes que presentaran al Ple extraordinari del pròxim dimecres.


Postius també ha denunciat que la recaptació de l’IBI per part de la Paeria durant aquests deu anys ha augmentat un 112,5%, així com també ho ha fet el valor cadastral amb un increment del 110% o la recaptació de la zona blava amb un augment del 113,2%, que traduït en euros són 2,25 milions d’euros més. Així mateix, ha criticat la política d’endeutament, la qual arriba als 230 milions d’euros, afirmant que la mitjana diària que paga la Paeria per sufragar aquest deute és de 28.356 euros. Si aquest endeutament es desglossa, l’EMU arriba als 71,6 milions d’euros, per a la qual l’Ajuntament ha de pagar 4,9 milions d’euros; la Llotja arriba als 1,84 milions d’euros, per a la qual s’han d’aportar 1.519.932 euros; el Parc Científic acumula 20,5 milions d’euros, per al qual s’ha d’aportar 300.000 euros, i l’Ajuntament de Lleida té un deute de 100,43 milions d’euros. “Tot i que el deute s’ha reduït en els últims anys, el Ministeri d’Economia segueix aplicant una política imposada per rebaixar encara més aquest deute, la qual cosa significa que encara no està sanejada i no es poden fer les actuacions que es requereixen”, ha aclarit Postius.

D’altra banda, CiU presentarà onze esmenes als pressupostos, on proposen destinar més inversions a la via pública amb recursos procedents de les multes de tràfic, a l’enllumenat amb part del que es paga a la concessionària i a les entitats socials. En concret, pretén incrementar la partida destinada a la pobresa energètica i a les entitats socials, així com als ajuts al lloguer d’habitatges socials. “En el pressupost de l’Ajuntament no hi ha cap partida que es contempli ajudes a pisos buits. Ros diu que sí que hi és, però no és veritat”, lamenta Postius.

Per aquests motius, i perquè “amb l’anterior pressupost els vam donar suport a canvi que es comprometessin amb uns temes, els quals no s’han complert”, CiU es planteja si el pròxim dimecres al Ple extraordinari donaran el seu vot afirmatiu. Així mateix, explica que són realistes amb la situació, ja que l’Ajuntament té majoria absoluta.

Postius també s'ha pronunciat en relació amb l'enquesta d'UA1 sobre la intenció de vot de cara les properes eleccions municipals. En el sondeig, l'alcaldable per CiU apareixia com  el menys conegut (només quatre de deu persones sabien qui era); magrat tot, Postius ha explicat que això, més que un inconvenent, és un avantatge, perquè té més camí per recórrer i més gent per convèncer.

Durant l’esmorzar també s’ha confirmat que hi haurà canvis en l’organització de les llistes del partit, amb la marxa de la regidora Bea Obis i del seu portaveu, Joan Ramon Zaballos.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat