Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’Ajuntament de Lleida destina 90.000 euros a finançar quinze projectes de cooperació

El Consell Mixt de Cooperació ha escollit les propostes finals en una convocatòria que ha prioritzat els col·lectius més vulnerables

Rosa Ball, Ajuntament de Lleida, Consell Mixt de Cooperació
La regidora Maria Rosa Ball ha presidit el Consell Mixt de Cooperació. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El Consell Mixt de Cooperació ha decidit els projectes de cooperació, emergències i acció humanitària que finançarà l’Ajuntament de Lleida amb un pressupost total de 90.000 euros en la convocatòria 2014. Dels projectes presentats per ONGD i entitats solidàries, se n’han escollit quinze; d’aquests, nou són de cooperació, dos d’emergències i acció humanitàries i quatre de desenvolupament.


Dels projectes finançats, un 88% corresponen a països d’acord amb la prioritat geogràfica que marquen les bases de la convocatòria, com ara Moçambic, Benin, Senegal i el Txad, entre d’altres, sent l’Àfrica Subsahariana la zona on s’implementen més de la meitat dels projectes finançats.

Pel que fa als sectors, un 36% de les propostes finançades integren accions dedicades a l’equipament i infraestructures, necessàries per implementar propostes educatives, formatives i de l’àmbit sanitari. Altres sectors que destaquen en el conjunt de projectes seleccionats són sanitat (27%), educació (14%) i medi ambient (14%).

Respecte a la població beneficiaria, la convocatòria ha prioritzat els col·lectius més vulnerables: dona, infants, població indígena, refugiats, desplaçats i retornats.

El Consell Mixt de Cooperació també ha donat comptes de la signatura del conveni amb la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris i el Conveni de Cooperació Directa amb l’Associació d’Amics del Sàhara de les terres de Ponent.

D’altra banda, també s’ha informat de l’adhesió a la iniciativa de la Comunitat de Sant Egidio Ciutats per la vida/ciutats contra la pena de mort. La ciutat de Lleida s’afegeix a aquesta iniciava, a la qual dedicarà cada dia 30 de novembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat