Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Generalitat descarta negligència de l'institut en l'assassinat d'un professor lleidatà a mans d'un alumne

Rebutja fer front a la reclamació d'1 milió d'euros dels pares i el germà de la víctima perquè creu que no hi va haver falta de vigilància

Gran Creu d'Alfons X el Savi,Abel Martínez,Íñigo Méndez de Vigo,ministre d'Educació
El pares d'Abel Martínez, en un homenatge a càrrec del Govern espanyol. (Foto: Arxiu)
La Generalitat no aprecia cap negligència de l'institut Joan Fuster de Barcelona en l'assassinat, el 20 d'abril de 2015, del professor lleidatà Abel Martínez a mans d'un alumne de 13 anys que cursava segon d'ESO al centre. Descarten també que el tràgic succés pogués estar relacionat amb una falta de vigilància de l'institut. Ho recullen en un dictamen fet públic aquest dimecres, elaborat després d'una reunió feta el 9 de març de 2017. Desestimen també fer front a la reclamació de responsabilitat patrimonial sol·licitada pels pares i el germà del professor que ascendeix a 1 milió d'euros.

La família de la víctima, en canvi, considera que van existir "errors de seguretat" al centre que van ocasionar la mort del seu fill i van decidir iniciar els tràmits per denunciar Ensenyament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a causa del "silenci administratiu". La Generalitat no ha respost a la reclamació que van fer fa gairebé un any, concretament el 31 de març de 2016, fins ara. Ni la família ni el seu advocat, José Antonio Calles, però han estat informats ni han rebut aquest dictamen.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat